den första Leica-smarttelefonen kommer endast att säljas i Japan –

Detta är den första Leica-smarttelefonen

Ett tag gick det rykten om möjligheten att Leica skulle avsluta sitt samarbete med varumärken som Huawei med avsikt att lansera en egen terminal, eller börja göra det med andra tillverkare som är intresserade av all dess fotografiska kunskap.

Tja, vi kan redan säga att nästan allt hände. Leica lanserade sin första smartphone, även om den gjorde det i samarbete med Sharp. Och faktum är att det inte är lätt att göra en telefon direkt från början.

Leitz telefon 1 är en variant av Sharp Aquos R6, men utrustad med 1-tums primärsensor och en 20 MP-upplösning som kommer att glädja fotografentusiaster, åtminstone som du kan förvänta dig av Leica-stämpeln på hörnet.

Som en Leica-telefon borde den logiskt sett erbjuda praktiskt taget det bästa av det bästa, så dess datablad är vad det är, ett ark med en högpresterande terminal som kan konfigureras med 1 TB intern minneskapacitet så att det inte finns utrymme för problem när du går ut för att fotografera, fotografera och andra fotografier.

Annars är allt du kan förvänta dig av en avancerad telefon:

  • Snapdragon 888
  • RAM 12 GB
  • 256 GB baslagring som kan utökas upp till 1 TB
  • Internt batteri 5 000 mAh
  • IP68 skydd
  • 6,6-tums OLED-skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens
  • Upplösning 2730 x 1260 pixlar
  • Huvudkamera med 1-tums sensor och en upplösning på 20 MP

En telefon som man knappt kan köpa

Som du kan föreställa dig kommer den första officiella Leica-telefonen, trots att den är tillverkad av Sharp, inte att vara billig alls. Det är sant att det kommer att vara billigare för alla användare som vill ha en Leica eftersom det inte kommer att kosta som deras populära kameror, men ändå 1 400 euro grundpriset är inte för alla.

Naturligtvis är den huvudsakliga begränsningen för att få en av dessa terminaler att den bara kommer att vara tillgänglig för nu och tills vidare på den japanska marknaden. Den kommer att säljas genom operatören Softbank, och det är delvis logiskt att det ska vara så.

För det första för att Sharp har mycket attraktion där, i den uppgående solens land. Men på andra marknader är det inte ett lika starkt varumärke. Och för det andra kan japanerna själva värdera förslag av denna typ mycket mer, även om det inte ens i det här fallet är någon framgång.

Men med allt detta är det klart att det mest intressanta är att se vilka resultat den här kameran kommer att ge och om den lever upp till företagets sigill. För vi har redan sett väldigt kraftfulla telefoner i fotosektionen, och nyligen är Xiaomi I 11 Ultra i täten eller andra klassiska erbjudanden som Samsung eller Apple.

I den här videon kan du se mer detaljerad information, inklusive ett designavsnitt med detaljer som skärmkrökning, terminaltjocklek etc. Förresten ett väldigt nyfiket Leica-märkt skal som täcker den runda kameramodulen. …

Relaterade artiklar

Back to top button