Den första “hopfällbara smartphonen” kan vara denna konstiga ZTE (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Den första “hopfällbara smartphonen” kan vara denna konstiga ZTE (foto)

Vi väntade alla på Samsung, och istället, överraskande nog, dyker ZTE upp. Det kinesiska företaget kan vara först med att presentera en hopfällbar smartphoneäven om vi i det här fallet talar om en annan teknik än den som det koreanska företaget arbetar med: inte en flexibel display, utan två displayer sida vid sida.

Den innovativa terminalen som kommer att stödja denna teknik bör kallas ZTE Axon M, kodnamnet Axon Multy, och kan ha utseendet som den enhet du ser på bilderna i galleriet. Förutom den klassiska frontdisplayen ska det på baksidan finnas en andra öppningsskärmensom skulle förvandla smarttelefonen till en liten surfplatta.

De två panelerna sida vid sida, båda Full HDbör ha en total diagonal på 6,8″ och en övergripande upplösning på 1 920 x 2 160 pixlar. Detta skulle möjliggöra avancerad hantering av göra flera saker samtidigtsom aldrig sett förut: två olika appar kunde köras på de två skärmarna, var och en med originalupplösning, med en nettoökning i produktivitet.

Det finns fortfarande många tvivel omhårdvara, som för att flytta ett sådant system inte bör vara lågnivå. För att ta reda på det behöver vi dock inte vänta för länge: det verkar som att företaget redan skickar ut inbjudningar till konferens av 17 oktober i New York, som kunde se den nya Axon M.

Vi är alltså lite mindre än tre veckor från början av ett n:a Rotation teknologisk? Svårt att säga nu, men du kan redan börja göra dina förutsägelser i kommentarerna.

Relaterade artiklar

Back to top button