Den bästa bärbara kylbasen på marknaden –

Med tanke på den lilla storleken på bärbara datorer är det ganska vanligt att deras kylsystem är otillräckligt. Detta resulterar i termisk strypning, ett skyddssystem genom vilket processorn försämrar sin prestanda för att bibehålla driftstemperaturen utan att kompromissa med dess integritet. Dessutom, ju högre temperatur, desto mer ljud genererar laptopfläktarna, vilket kan förstöra användarupplevelsen fullständigt, och ännu mer om de används för spel.

Varför behöver du en kylbas?

Bärbara datorer (och många andra designade för spel) är utrustade med ganska kraftfull hårdvara för att ge utmärkt prestanda. prestanda Och även om vi inte gillar det, resulterar det nästan alltid i mer värmealstring än, som vi nämnde, kylsystem som bärbara datorer vanligtvis inte kan skingra ordentligt, och det gäller särskilt på sommaren när värmen är som mest pressande.

Jämfört med stationär PC-hårdvara tvingar detta hårdvara för bärbar dator att ständigt arbeta vid höga temperaturer, vilket minskar dess hållbarhet och prestanda många gånger om, och även gör att användarupplevelsen inte är den bästa för deras fans som mullrar med flygplansturbiner.

En bra kylbas hjälper till avsevärt minska den bärbara datorns driftstemperatur när den tvingar luft in eller ut genom ventilerna, vilket främjar bättre luftflöde, vilket också genereras av mycket större fläktar som är tystare än de som bärs av den bärbara datorn.

Kort sagt, en kylbas kan hjälpa till att förbättra prestanda för bärbara datorer genom att undvika termisk strypning , kommer detta att öka dess livslängd genom att tvinga den att arbeta vid en högre temperatur, och minska oljud av allt (även om det verkar vara tvärtom när vi lägger till fler fläktar), eftersom den bärbara datorns inbyggda fläktar inte behöver gå lika snabbt.

Verkar det lite för dig? Tja, en kylbas kan hjälpa dig också förbättra ergonomin eftersom de flesta av dem har gångjärn för att höja den bärbara datorns position och därmed förbättra hållningen, och utöver det förbättrar många av dem uppkopplingen eftersom de i många fall till och med inkluderar nav. USB-portar

Vilka egenskaper ska man leta efter i ett kylskåpsställ?

Generellt sett finns det två huvudegenskaper som du bör hålla utkik efter när du köper en ny kylbas till din bärbara dator: den första är placeringen av fläkten eller fläktarna, eftersom vissa kylbaser bara innehåller en stor fläkt. storlek, men många andra innehåller upp till nio fläktar. För att förbättra din dators termiska prestanda måste du se till att fläktposition matchar ventilationsöppningarna på den bärbara datorn.

Den andra saken att tänka på är fläktarnas rotationshastighet, för ju mindre de är, desto mer ljud gör de. Färre fläktar är önskvärt, men större, men i alla fall är det bättre att ha åtminstone manuell hastighetskontroll så att du kan välja den bästa balansen mellan prestanda och buller.

Slutligen rekommenderar vi att du skaffar en höj- och sänkbar kyldyna, med stöden nere för att förhindra att den bärbara datorn glider, och om den har ytterligare USB-portar är detta alltid ett plus att överväga eftersom anslutningen för många bärbara datorer ibland slängs i ögon med sin frånvaro.

De bästa kylbaserna på marknaden

Därefter kommer vi att berätta för dig, med hänsyn till vad som har sagts i de tidigare avsnitten, vilken av de bästa kylbaserna för bärbar dator du kan köpa, alltid, naturligtvis, från vår synvinkel.

KLIM Mistral, den mest kraftfulla och effektiva

KLIM Mistral

Det faktum att denna kylbas har två fläktar av fläkttyp som roterar med en maximal hastighet på 4 500 rpm gör den redan till en av de mest kraftfulla på marknaden, men hemligheten med dess höga prestanda är inte det, utan att de gör det. mer och mer luftflöde som kommer att täcka hela undersidan av den bärbara datorn. Luft kommer in från baksidan och fördelas över hela ytan genom de två ventilerna du ser på bilden.

Utöver detta har enheten perimeter RGB-belysning, höjdjustering och självklart tre justerbara hastigheter via den nedre knapppanelen för att kunna välja önskad arbetshastighet.

KLIM Luftflöde, prestanda och tystnad

KLIM luftflöde

Denna kylbas använder samma princip som den tidigare, men naturligtvis i mindre utsträckning, och därför är dess prestanda lägre. I sin tur har den bara en fläkt av blåstyp som roterar med 2500 rpm och är mycket tystare, ger mycket bra prestanda men lågt ljud.

Liksom den förra har den även en höjdjustering (med två utdragbara ben), men den saknar belysning; för sin del, istället för att välja flera förinställda hastigheter, har den ett analogt hjul som låter dig ändra fläkthastigheten manuellt.

Lita på Gaming GXT 278 för din bärbara speldator

Trust Gaming GXT 278

Denna Trust Cooler Base har en speldesign som passar nästan vilken dator som helst. Den har fyra väldigt tysta 120mm fläktar med röd, blå eller grön belysning, som givetvis är justerbara via de analoga hjulen som sitter bak. Den har också en höjdjustering för att göra det mer bekvämt för dig att spela med din speldator.

NGS GCX-400, billigaste kylbas

NGS GCX-400

Denna kylskåpshållare är en av de billigaste du kan hitta, samtidigt som den alltid håller lägsta kvalitet. Den består av fem fläktar, varav en är stor och de andra fyra är mindre, den har ett gångjärn för att ändra dess höjd och naturligtvis är rotationshastigheten justerbar (i själva verket har den en liten LCD-display som visar den valda profilen ) … Den har blå LED-bakgrundsbelysning men finns även i andra färger.

Cooler Master NotePal U2 Plus, elegant och tyst

Cooler Master NotePal U2 Plus

Om du inte vill ha krusidullerna men ändå vill förbättra datorkylningen, har denna bas två 80 mm fläktar som du enkelt kan flytta runt i racket för att anpassa till var din bärbara dator har rack. Med sin minimalistiska design och fasta hållning är detta en av de mest eleganta baserna du kan hitta, perfekt för användning i en arbetsmiljö.

Mbuynow, för dig som letar efter mer än bara en kylbas

Mbuynov

Slutligen, om du letar efter något utöver en enkel kylbas, sitter den här produkten bokstavligen framför ett kylbord med en stor 200 mm fläkt i mitten och ett separat stöd på höger sida som tjänar till att montera musen. Uppenbarligen är detta inte ett bord som kan placeras på golvet, utan möjligheten att använda den bärbara datorn, till exempel i sängen eller på soffan.

HardZone använder affiliate-länkar för dessa erbjudanden, som ger en liten provision men inte på något sätt kostar användaren att göra köpet. Genom att handla från dessa länkar hjälper du oss att fortsätta arbeta.

Relaterade artiklar

Back to top button