den ansluter inte till Wi-Fi-nätverk –

Ursprunget och orsaken till detta nya fel

Twitter-användaren Karl Skow, en säkerhetsforskare, var en av de första som rapporterade problemet. Han visade genom detta sociala nätverk en inspelning av skärmen på sin iPhone, där man bedömde att när han försökte ansluta till ett Wi-Fi-nätverk så avaktiverades denna anslutning permanent utan möjlighet att återansluta. Problemet, som det visade sig senare, är SSID. nätverk som namnet som Wi-Fi identifieras med

Efter att ha gått med i min personliga WiFi med SSID “% p% s% s% s% s% n”, inaktiverade min iPhone dess WiFi-funktion permanent. Varken omstart eller ändring av SSID fixar det: ~) https://t.co/2eue90JFu3Bild

Nätverket Schou var ansluten till fick namnet “% p% s% s% s% s% n”, några konstiga tecken, men detta borde inte orsaka några problem på förhand. Det faktum att namnet börjar med ett tecken som en procentandel (%) kan orsaka problemet, vilket har diskuterats både på Twitter och andra specialiserade forum. Även om det utan tvekan är det mest slående för tillfället det finns inget beslut eftersom forskaren noterade att han ändrade detta namn till något annat och till och med startade om routern och iPhone utan framgång.

Hur du kan förhindra att din iPhone slingrar sig

Tydligen påverkar detta programmeringsspråksproblem bara Apple-enheter som iPhone, inte Android. Om du har en iPhone och inte vill falla offer för detta tråkiga fel, är det bäst att inte ansluta till ett nätverk som börjar med denna procentsymbol, och till och med undvika andra som också kan ha en sekvens av tecken långt ifrån de vanliga namnen vi brukar ge Wi-Fi-nätverk.

Om ditt Wi-Fi-nätverk börjar med den här symbolen, rekommenderas det att du ändrar det innan du försöker ansluta till det. Om problemet tyvärr redan har drabbat dig är den enda uppenbara lösningen för tillfället helt återställa iPhone … Detta kommer att lösa problemet och du bör kunna använda Wi-Fi-nätverk igen normalt, men självklart måste du undvika att ansluta till ett sådant nätverk om du inte vill stöta på problemet igen.

Wi-Fi

Som vi sa i början verkar detta inte vara ett stort problem eftersom det inte har spridit sig till ett betydande antal användare. Detta gör dock inte hennes beslut mindre viktigt. Med tanke på uppenbarheten av detta misslyckande är det troligt att Apple redan är medveten om problemet och kommer att försöka komma med en lösning. Detta kan komma i Ios 14.7, men på grund av dess introduktion insisterar vi på att rekommendera att du undviker att ansluta till Wi-Fi-nätverk som börjar med denna symbol.

Relaterade artiklar

Back to top button