Dell UltraSharp Webcam – 4K-video och automatisk beskärning med AI –

Dell UltraSharp webbkamera

Pandemin tog mycket från oss, men den gjorde också att vi fick så många andra saker som, på teknisk nivå, gav intressanta fördelar i vardagen. En av dessa är de som har lett till framstegen inom de enheter som behövs idag: webbkameror.

Efter detta underskott stabiliserades marknaden och nya modeller började gradvis dyka upp. Dessutom har även kameratillverkare som Sony, Panasonic, Canon, Fuji, Nikon, etc. satt i batterier och släppt mjukvara för att förvandla sina DSLR eller spegellösa kameror till webbkameror.

Nu börjar dock nya erbjudanden som detta från Dell komma in som går ett steg längre och inkluderar användningen av artificiell intelligens för användbara saker som att spåra dig runt en scen så att du är perfekt centrerad i bilden.

Ny Dell UltraSharp webbkamera ett förslag som först och främst väcker uppmärksamhet med sin design. Detta påminner mycket om Apples iSight, som företaget släppte för många år sedan. Extremt smal kropp med möjlighet att enkelt byta fot för att rymma ett stativ eller system som gör att det kan fästas på vilken skärm som helst.

Utöver detta är förstås dess tekniska egenskaper och hur de påverkar bildkvaliteten och själva videon viktiga. Och här gör Dell en mycket intressant demo av tekniska möjligheter, även om det finns en detalj som motsäger lite, även om det är förståeligt.

För det första erbjuder kameran 4K-videokvalitet tack vare 8,3 MP Sony STARVIS CMOS-sensor … Detta tillåter, bland andra videoalternativ, att spela in 4K-innehåll med 30 eller 24 bilder per sekund. Men ja, om du vill kan du också använda 1080p eller till och med 720p video vid 24, 30 eller 60 fps.

Om det inte förvånar dig just nu, låter Dells nya webbkamera dig också ändra synfältet mellan 65, 78 och 90 grader, eller använda upp till 5x zoom. Det är dock bäst när funktionerna görs kända genom programvara som läggs till via Dells egen applikation.

Kameran är kompatibel utan att behöva installera något på Windows 10-datorer eller Mac-datorer, men gör det bästa av dess mjukvara. För tack vare användningen av artificiell intelligens kan du njuta av en funktion som liknar den som erbjuds i nya iPad Pro och dess främre kamera.

Relaterade artiklar

Back to top button