Delat Wi-Fi fungerar inte som förväntat: hur man fixar –

Problem med att ansluta till det offentliga nätverket med en mobiltelefon

Mycket ofta, vid varje given tidpunkt, bestämmer vi dela nätverk med vår mobiltelefon. Detta gör att vi kan ansluta till en dator, surfplatta eller någon annan enhet som inte har ett eget nätverk. Vi kan till och med dela signalen med andra användare och de kan enkelt komma åt den.

Det kunde vi dock Problem … Ibland fungerar inte anslutningen. Vi letar efter trådlösa nätverk och det vi är intresserade av dyker inte upp eller dyker upp, men vi har ingen anslutning. Som vi kommer att se kan detta bero på olika orsaker.

Närhelst ett fel av denna typ dyker upp måste det åtgärdas så snart som möjligt, annars vi kan lämnas utan Internet anslutning. Det är mycket viktigt att alla våra team har ett bra nätverk och på så sätt eliminerar eventuella fel som uppstår.

Varför det offentliga nätverket inte ansluter

Att dela anslutningen med vår mobiltelefon kan vara en lösning för att komma åt internet var som helst. Vi kan till exempel koppla in en bärbar dator om vi åker tåg eller buss. De flesta enheter har nu den här funktionen, och det är verkligen enkelt. Problemet uppstår när vi försöker komma åt nätverket och ser att det inte ansluter.

Anslutningen sparad men användarnamn eller lösenord ändrats

Ett av de vanligaste problemen är att anslutningen vi försöker komma åt tidigare sparades. Windows känner igen nätverket och försöker ansluta när vi ställer in en dator som pekar på detta delade nätverk. Kan dock det var några förändringar och operativsystemet kan inte längre ansluta.

Det vanligaste är att vi har ändrat lösenord för detta delade nätverk. Kanske var vi anslutna för länge sedan, och nu har detta nätverk ett annat lösenord. Det kan också hända att det har ett annat namn, och det blir en konflikt vid länkning.

I det här fallet kommer vi att göra radera detta nätverk på vår dator och återanslut. Vi måste gå till Start, gå till Inställningar, Nätverk och Internet, Wi-Fi och klicka på Tillgängliga nätverk. Wi-Fi-nätverk öppnas inom vår räckhåll, och vi måste klicka på den andra musknappen på nätverket av intresse och klicka på “Kom ihåg inte nätverket.”

Detta nätverk kommer inte längre att försöka ansluta. För att komma åt det måste vi klicka på nätverk igen och ansluta. Han kommer att be oss om ett lösenord igen, och vi måste ange det. På så sätt kommer vi att undvika en eventuell konflikt och komma in i nätverket.

Contraseña de Mi Wi-Fi

Föråldrad kryptering

En annan fråga att överväga, och det kan hända, är att vi använder äldre kryptering i det Wi-Fi-nätverk vi skapar. Som vi vet finns olika alternativ tillgängliga för oss. Idag är det viktigt att alltid ha uppdaterad kryptering för att förhindra inkräktare från att ta sig in.

Detta kan ibland innebära att vårt operativsystem blockerar anslutningen och hindrar oss från att ansluta till ett nätverk som använder gammal kryptering. Därför bör vi i det här fallet, när det är möjligt, ändra typen av nätverkskryptering till en mer modern, till exempel WPA-2 , Till exempel.

Det bör noteras att kryptering som WEP kan användas. De kan äventyra vår säkerhet och även påverka utrustningens funktion. Därför är det viktigt att alltid veta vilken typ av kryptering vi använder och ändra den vid behov.

Täckningsproblem

Ansluter vi till ett delat Wi-Fi-nätverk, men det finns ingen signal, är det väldigt långsamt eller är det ständiga avbrott i arbetet? Kanske är problemet rapportering … Mobiltelefonen kanske inte får en bra signal, vilket kan hända om vi är i ett område utan täckning eller om det är för svagt.

Detta kan leda till anslutningsproblem från vilken dator som helst. Det kan antas att vi inte har tillgång till nätverket. I det här fallet måste vi se till att vi är anslutna till det bästa tillgängliga nätverket, och dessutom se till att signalen når den andra enheten väl.

Den sista punkten vi nämner är mycket viktig. Kanske rapportering felet ligger inte i signalen från mobilnätet som den första enheten tar emot, utan i det faktum att vi äntligen ansluter. Vi måste försöka göra det optimalt.

Mobilenhetsfel

Det kan vara så att det finns ett problem med enheten som vi delar nätverket med. Det kunde ha hänt om det var något fel med konfigurationen , den är inaktuell eller så finns det till och med en del skadlig programvara på systemet.

För att undvika dessa problem måste vi alltid se till att vi har det senaste tillgängliga versionen operativsystem och alla program vi använder för att ansluta till nätverket. Det är mycket viktigt att åtgärda eventuella sårbarheter som kan dyka upp. Annars kan de användas för att få tillgång till hackare eller för avbrott och anslutningsfel.

Men vi måste också se till att säkerheten är optimal. Vi får aldrig röra oss utan ordentligt skydd. Till exempel är ett bra antivirus mycket användbart för att minska effekten av en skadlig fil eller cyberangrepp.

Vi använder en brandvägg eller VPN

Vi nämnde tidigare att det är väldigt spännande att ha säkerhetsprogramvara. Däremot kan de ibland skapa konflikter och problem. Detta är vad som händer till exempel med brandvägg , vilket kan blockera den allmänna anslutningen och leda till att vi inte kan ansluta korrekt.

Något liknande kan hända om vi ser VPN … Det är ett verktyg som ofta används av användare för att upprätthålla integritet och förhindra läckor. Detta kan dock också leda till anslutningsproblem.

Kort sagt, här är några frågor att överväga om vi inte kan ansluta till offentligt Wi-Fi. Detta kan hända när som helst och äventyra enheternas stabilitet. Vi måste alltid identifiera vad problemet är och lösa det.

Relaterade artiklar

Back to top button