Debian 10.8, Linux Ny utgåva Nyheter och nedladdning –

Version 10 av denna distribution släpptes sommaren 2019. Sedan dess har communityn utvecklat och gjort ändringar i detta system för att förbättra dess prestanda och fixa buggar. Och även om vi i sommar borde se nästa Debian 11 redan , innan dess måste vi gå igenom 10.8, den nya versionen som just såg dagens ljus.

Ändringar och nytt i Debian 10.8

Uppenbarligen kommer denna version inte att vara en radikal förändring av vad vi redan vet. Denna nya version 10.8 är en ny underhållsversion fokuserad på att fixa buggar som finns i distributionen. Detta kan inkludera specialfixar för att fixa problem eller nya versioner av olika paket som utgör systemet.

Den här nya Debian 10.8 innehåller dussintals uppdaterade paket från den tidigare 10.7, som släpptes i december 2020. Bland annat några av de mest relevanta:

  • Firefox ESR
  • Krom
  • Flatpak
  • VLC
  • OpenSSL
  • Benägen
  • petrel

Linuxkärnan har också uppdaterats till en nyare version för att säkerställa maximal prestanda, liksom andra viktiga systemelement som X.Org-servern. V NVIDIA-drivrutiner fick också en ny version i denna Debianuppdatering, som fixar flera buggar som ledde till överbelastning, DoS. Slutligen har andra buggar som hittats i själva distributionen fixats.

Uppdatera Linux

Om vi ​​redan har Debian installerat på vår PC, kan vi uppgradera till den nya 10.8-versionen av Linux genom att köra det här enkla kommandot:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Med detta kommando kommer alla användare som fortfarande använder någon tidigare version, såsom 10.6 eller 10.7, att kunna gå direkt till 10.8. Data kommer inte att raderas och program och inställningar ändras under processen. Om några minuter kommer vår dator att vara 100 % redo att fungera igen.

Om vi ​​fortfarande inte har Debian på vår maskin kan vi ladda ner ISO för den senaste versionen. från webbplatsen.

Debian 11 är runt hörnet

Samhället arbetade för att utvecklas Debian 11 “Apple” ett tag. Om allt går som det ska borde den här nya versionen vara ute under första halvan av 2021, även om det verkligen pekar mot sommaren. Det kommer att bli en stor uppdatering av operativsystemet som kommer att medföra stora förändringar och nyheter för att fortsätta växa och utvecklas.

Men för närvarande, om vi inte väljer “test”-grenen av Debian, den mest instabila versionen av kontinuerlig utveckling, kan vi bara installera 10 av dessa Linux på en PC.