Debian 10.10 vad är nytt och hur man uppdaterar denna Linux-distribution –

Varje version av Debian har tre års normal support och två års ytterligare utökad support. Debian 10 “Buster” släpptes i juli 2019. Sedan dess har den här versionen fått underhållsuppdateringar som har åtgärdat alla möjliga problem, buggar och buggar, samt olika säkerhetshål.

Debian 10 det är fortfarande en lång väg att gå. Och den nya versionen 10.10 kommer att ta hand om det.

Ändringar och nytt i Debian 10.10

Denna nya version av Debian gör inga större förändringar i Linux-distributionen. Viktiga nyheter hålls för nästa version 11 av denna Linux-distribution. V nya Debian 10.10 är en säkerhets- och underhållsuppdatering som främst syftar till att fixa alla typer av buggar och problem som finns i denna distribution.

Helt ny version uppdaterar 136 paket inuti den där Linuxen. 55 av dessa paket är fokuserade på att fixa buggar och säkerhetsproblem, och de återstående 81 är allmänna fel relaterade till korrekt funktion av systemet.

Några av de viktigaste korrigeringarna som vi kan hitta i den här nya versionen finns i kärna .I NVIDIA, OpenVPN, Firefox ESR, OpenSSl, Chromium och OpenJDK drivrutiner. Dessutom tog den nya Debian 1o.10 bort det föråldrade paketet från systemet eftersom det var inkompatibelt med den inkluderade versionen av Thunderbird.

Uppdatera Linux

Den nya Debian 10.10 är nu tillgänglig för alla användare, oavsett om vi har en distro installerad på vår PC eller om vi är nya användare som vill prova denna distro.

Om Debian redan är installerat på vår dator finns det inget behov ladda ner ISO-bild och installera det från början för att få dessa säkerhetsförbättringar. Alla ändringar är inkluderade i arkiven i detta system, så vi kan uppdatera till den nya versionen genom att helt enkelt köra följande kommando i terminalen:

sudo apt uppdatera && sudo apt full uppgradering

Dessa nya korrigeringar inkluderar korrigeringar i kärnan, så vi måste se till att starta om datorn i slutet av uppdateringsprocessen för att alla korrigeringar ska tillämpas korrekt.

Om vi ​​inte har installerat denna Linux på vår PC ännu kan vi ladda ner ISO-avbildningen av den nya versionen härifrån. Vi kan hitta motsvarande version för vår typ av PC från denna länk, det spelar ingen roll om vi använder en 32-bitars eller 64-bitars processor. Och kom ihåg att Debian levereras med KDE Plasma, GNOME, Xfce, LXQt, LXDE, Cinnamon och MATE som standard för att välja den vi gillar bäst.

Relaterade artiklar

Back to top button