De upptäckte ett nätverk för gruvdrift för kryptovalutor som använde nästan 4 000 PS4:or –

Vem som helst kan köpa kryptovaluta. Med denna form av elektroniska pengar kan du tjäna eller förlora tusentals euro på några dagar eller till och med timmar. Denna teknik används av många maffiaorganisationer för att lura oskyldiga människor som inte är särskilt kunniga om kryptovalutor, eftersom de pengar som kan erhållas med deras hjälp med bedrägliga medel är otroligt stora.

Nytt gruvsystem

Och faktum är att de ukrainska säkerhetsstyrkorna förra veckan stängde nätverket för gruvdrift för kryptovaluta i landet, där nästan 4 000 PlayStation 4-konsoler hittades förutom andra komponenter i den senaste serien och kraftfulla datorer. Det stora antalet PS4:or som används beror på att det var lättare att utföra gruvdrift tack vare hårdvarusystem.

Faktum är att versionen som skurkarna använde var en ny version som kom ut från konsolen för fem år sedan eftersom den har bättre komponenter än sin första version. Således erbjuder den nyare versionen bästa prestanda.

Troligtvis valde denna organisation att använda dessa konsoler inte på grund av hur effektiva och snabba de kan vara, utan på grund av hur de är lätta att få tag på och även billigare än andra typer av utrustning. Utöver det behövde de inte heller oroa sig för all el de använde för att utföra operationerna, eftersom de också tog hand om att stjäla stadsljus.

Så var platsen organiserad

För att genomföra denna operation behövde gruppen hitta fantastiskt ställe att lagra alla dessa föremål, eftersom inte varje plats rymmer så många konsoler bland andra föremål som datorer, GPU:er eller solid state-enheter.

kryptovaluta

Dessutom var de också tvungna att ha bra ventilationssystem, eftersom så många elektroniska enheter som arbetar samtidigt i ett slutet utrymme producerar höga temperaturer. Faktum är att PS4-konsoler också är kända för att göra mycket oväsen och värmas upp ganska snabbt.

Sony-konsol för första gången används för denna typ av operationer eftersom de representerar andra typer av föremål som vanligtvis används för att bryta denna typ med kryptovalutor.

Relaterade artiklar

Back to top button