De största hoten mot smartphonesäkerheten 2021 –

Smarttelefonsäkerhetshot är allvarligare än någonsin 2021. Men i takt med att den mobila åtkomsten växer ökar även hotet mot mobil säkerhet. Sådana faror är lönsamma för hackare och obekväma för företag som försöker motverka dem. Detta beror till stor del på covid-19-epidemin, som har drabbat nästan alla branscher. Toppkurserna för cybersäkerhet kommer att göra dig till en expert på cybersäkerhet. Låt oss i det här blogginlägget diskutera de främsta säkerhetshoten som orsakar allvarlig skada på dina smartphones.

Dåligt lösenordsskydd

Dålig lösenordshantering har visat sig vara ett allvarligt säkerhetshot för smartphones. För att skydda våra smartphones från oönskad systemåtkomst är det första vi kan göra att skydda våra lösenord. De flesta använder samma lösenord för alla konton, eller väljer lösenord som är lätta att komma ihåg så att de enkelt kan komma ihåg lösenord. Men däri ligger problemet: att behålla samma lösenord för alla konton kan vara en allvarlig risk att förlora vår säkerhet.

Det finns flera metoder för att skydda ditt konto från lösenordssprickning och andra säkerhetshot. Att lagra starka lösenord, multifaktorautentisering och kryptera systemlösenord är det bästa sättet att hålla våra system säkra. Det är mycket viktigt att skapa starka lösenord som innehåller bokstäver, siffror, symboler och ovanliga tecken, och att minimera återanvändning av lösenord genom att skapa unika och anpassade webbplatser för varje webbplats, system eller mobil enhet.

Skadliga applikationer

Vissa applikationer kan utsätta mobila enheter för olika säkerhetsrisker. På nedladdningssidan kan skadliga program verka normala, men de är speciellt utformade för att begå bedrägerier. Även legitim programvara kan användas för skändliga syften. Dessa applikationer kan komma åt hemliga OS API:er för att få omfattande information om enheten eller ändra inställningar, kontaktböcker och profilföretagsnätverk som kan skickas till cyberbrottslingar. Det enklaste sättet att undvika dessa farliga appar är att förhindra dem i första hand. Undvik appar som erbjuder gratis tillgång till premiuminnehåll, som inte är tillgängliga i välkända appbutiker eller som inte har några positiva betyg. Det här är de försiktighetsåtgärder du bör vidta för att skydda din mobila enhet.

Dataläcka

Ett dataintrång är det oavsiktliga eller avsiktliga flödet av data från våra mobila enheter till en extern källa. Dataläckor kan ske på olika sätt. Vem som helst kan oavsiktligt skicka konfidentiellt material till fel mottagare via e-post. När vi klickar på osäkra länkar kan en angripare få tillgång till våra mobila enheter. Nätfiske och skadliga mobilappar kan också klassificeras som dataförlustattacker. Vi måste börja med att identifiera hot och kategorisera vår data för att skydda oss mot dataintrång. I händelse av dataförlust eller stöld är det viktigt att utveckla en strategi för dataåterställning och säkerhetskopiering. Slutligen måste vår information krypteras med olika metoder för att göra den stulna informationen värdelös för en angripare.

Android-fragmentering

De olika versionerna av Android-operativsystemet (OS) som finns på marknaden kallas Android-fragmentering. Det största problemet är att applikationer skrivna med Android Software Development Kit kan ha mindre kompatibilitet över flera enheter (Android SDK). Även om fragmenteringen av Androids mobiloperativsystem är väl dokumenterad och diskuterad, diskuteras säkerhetsbrister relaterade till Android vanligtvis inte i öppna forum. Eftersom det finns så många alternativ, individuella gränssnitt och tillverkare som inkluderar operativsystemet i sina produkter, förbises ibland viktiga element som säkerhetsfixar tills den fullständiga versionen släpps. Detta täcker den infrastruktur som krävs för att globalt distribuera uppdateringen mellan operatörer. Många prylar kommer med ett operativsystem som aldrig får en patch eller fullständig OS-uppdatering.

Öppna Wi-Fi

När trådlösa hotspots är tillgängliga vill ingen slösa bort sin mobiltelefondata. Många människor ansluter ibland till ett tillgängligt gratis Wi-Fi-nätverk. Men de flesta vet inte hur riskabelt det är. Genom att ansluta till sådana nätverk kan alla i närheten enkelt avlyssna dina onlineaktiviteter. Vad värre är, en cyberbrottsling kan skapa en falsk Wi-Fi-hotspot för att tvinga människor att ansluta till den och stjäla deras information. Istället för att omdirigera dig till din banks hemsida kan Wi-Fi-nätverket skicka dig till en sida som ser exakt likadan ut och ange ditt lösenord när du försöker logga in. Det säkraste sättet är att bara ansluta till Wi-Fi-hotspots som du känner till och litar på. … Undvik åtkomst till okända nätverk. Om du inte verkligen har ett val, gör aldrig personliga aktiviteter som att få tillgång till konfidentiella tjänster, bank- eller kreditkortsinformation när du använder offentligt Wi-Fi.

Nätfiskeattacker

En av de vanligaste och mest framgångsrika metoderna som används av hackare för att äventyra användare är nätfiske. Nätfiske är en teknik där cyberbrottslingar använder brådskande e-postmeddelanden, textmeddelanden och till och med telefonsamtal för att lura sina offer att ge sina lösenord, klicka på en länk för att ladda ner skadlig programvara eller slutföra en transaktion. De flesta kommer att öppna dessa e-postmeddelanden utan att inse risken. Och på ett ögonblick kommer en angripare att ta kontroll över vår enhet. Detta händer oftare under covid-19-pandemin. För att skydda dina enheter från nätfiskeattacker, kontrollera alltid vem som har åtkomst till dig för din personliga information.

Föråldrade källor

De flesta av våra enheters operativsystem får regelbundet systemuppdateringar som rekommenderas av tillverkaren. När angripare ständigt ändrar sin taktik, utsätter äldre system oss för en mängd mobila säkerhetshot och attacker. Äldre system kan ha säkerhetsbrister som gör att hackare kan få tillgång till våra enheter genom bakdörren. Det är mycket viktigt att hålla våra prylar uppdaterade och hålla reda på framtida säkerhetsuppdateringar. När tillverkare förbättrar sina system tillhandahåller de säkerhetskorrigeringar som måste tillämpas för att förbättra skyddet mot olika hot.

Spionprogram

Medan många mobilanvändare är oroliga för att skadlig programvara skickar dataströmmar tillbaka till hackare, finns det ett mer omedelbart hot med spionprogram, även känd som stalkers. I många situationer måste användare oroa sig för spionprogram som distribueras av spionprogram, kollegor eller arbetsgivare för att spåra deras rörelser och aktiviteter, snarare än skadlig programvara från okända angripare. Dessa applikationer är designade för att sätta ett mål på en smartphone utan dess vetskap eller samtycke. På grund av hur det kommer till din dator och dess mål, måste ett komplett virus- och skadlig detekteringspaket använda specifika skanningsmetoder för denna typ av programvara, som kräver en något annorlunda behandling än annan skadlig programvara. För att skydda dig mot sådana program, försök att undvika dem, ge inte åtkomst till sådana applikationer.

Relaterade artiklar

Back to top button