De skapar en liten robot som rör sig som ett djur. –

USA har utvecklat en liten robot som rör sig med otrolig hastighet och stor skicklighet, som kan ta den lilla storleken av ett mynt. Nyckel i din egen hastighet det är hans ben som gör att han kan vända sig skarpt och hålla sig till de olika ytorna som han rör sig på.

Liten och snabb

Denna design tas som ett exempel på den använda modellen. Under 2019 som använder ett mycket slitstarkt material som är resistent mot höga temperaturer. Efter att ha genomfört den första serien av tester upptäckte ingenjörerna som ansvarade för projektet att den kunde bära små laster trots sin ringa storlek.

Den var dock inte lika smidig i början då den hade en rad slumpmässiga rörelser som hindrade den från att följa en stel bana, så i detta skede fokuserades utvecklingen på förbättra dina rörelser, vad som redan har uppnåtts. Tack vare elektrodsystemet stannar robotens ben på marken.

Forskare har skapat en liten labyrint för att se hur lång tid det tar för roboten att komma ut. Resultaten var mer än tillfredsställande eftersom han inte behövde det. sex sekunder slutföra hela rutten.

Ett annat test som genomfördes var att fastställa var gaskoncentrationer hittades i ett specifikt område, vilket skulle kunna hjälpa i framtiden. upptäcka gasläckor använder dessa robotar.

Två olika versioner

Två olika modeller utvecklades: en som var ansluten till strömmen och den andra med ett batteri. Den som var kopplad gav bäst resultat, som rörde sig lika fort som vissa smådjur, medan det andra alternativet var långsammare.

För närvarande är ett av de största målen mänskligheten står inför produktionen av små maskiner, men det gör de samma eller bättre än de som är stora. Nyckeln ligger i den lilla storleken, som gör att dessa robotar kan röra sig med en mycket dynamisk hastighet, till skillnad från de större, som är långsammare.

Robotisk

Dessa modeller, utvecklade i USA, kommer inte att vänta länge på sig. i framtiden på grund av sin styrka, sin snabbhet och, uppenbarligen, sin storlek. Dessutom tillåter dess strömförsörjning den att inkludera andra typer av enheter i sin struktur som gör att den kan utföra fler uppgifter.

Relaterade artiklar

Back to top button