De märkligaste och mest märkliga användningarna av drönare idag –

Det finns dock många företag och företag som använder drönare för uppgifter som till en början verkar vansinniga, men tack vare tekniska framsteg låter de dig få saker gjorda. med optimal noggrannhet, tillåter användning av dem i områden som de som vi kommer att se då:

Drönare för rengöring av glas

2015 sågs en drönare av denna typ första gången vid en tävling i Förenade Arabemiraten. Det tyska företaget Window Cleaning Drones har redan testat dessa flygplan, vilket rena glasfasader och tak även på mycket höga höjder.

Men detta är inte den enda som har anslutit sig till denna trend, eftersom det katalanska företaget Cleandrone eller det engelska företaget The Sullivan 5000 vill använda dessa drönare för att rengöra byggnader.

Herde drönare

Förra sommaren utvecklade Aragon Center for Agri-Food Research and Technology ett test där han använde en drönare för att kontrollera fårflockar. Han nådde 600 meter och körde 2 kilometer med fåren.

Drönare

Detta system var användbart inte bara för att observera får, utan också för att kontrollera på avstånd. infrastrukturens kvalitet används av flockar, som dricksfontäner, saltblock etc. Efter ett tag insåg forskarna att besättningarna hade slagit rot i området som drönaren passerade, så det var värdefullt att användningen av drönare fortsatte.

Drönare för fågelkontroll på flygplatser

Southampton flygplats används hök drönare att kontrollera fåglar som rör sig i terrängen, eftersom fågelangrepp på flygplan utgör ett hot mot flygplan. Drönaren har formen av detta djur, eftersom fåglarna ser det som ett rovdjur.

Drönare

De genomförda testerna kröntes med full framgång, eftersom under testperioden mer än 200 flygningar utfördes och flygplanskollisioner med fåglar minskade med 74 %.

Dessutom hjälper det inte bara till att bättre kontrollera fåglarna på flygplatser, utan underlättar också deras verksamhet och undviker förseningar och avbrott i arbetet.

Branddrönare

Sommaren har kommit och skogsbränder händer tyvärr varje år. Till exempel har Madridgemenskapen dock utvecklats brand drönare block för att bedöma bränder och deras utveckling.

Drönare

Denna drönare kommer att bestå av fem piloter och en officer, som kommer att fungera med fem drönare: två tunga (med sex propellrar) och tre lätta (med fyra propellrar). Uppdraget för dessa drönare kommer att vara att ersätta främst nattsläckningsutrustning.

Drönare mot graffiti

Det tyska järnvägsföretaget Deutsche Bahn har beslutat att förlita sig på denna teknik eftersom det måste ta bort 14 000 7.6-klotter från sina tåg varje år, vilket kostar dem ungefär € XNUMX miljoner.

Drönare

Tills vidare kommer dessa drönare att användas i experimentfasen. Vid behov kommer bilder inspelade med drönare att användas. för rättsfall annars kommer de att elimineras.

Ambulansdrönare

Delft University of Technology i Nederländerna har utvecklats ambulansdrönare som tar upp orsakerna till många plötsliga dödsfall, såsom hjärtinfarkt.

Drönare

Tanken bakom dessa drönare är att när en olycka med dessa egenskaper inträffar kommer den före själva ambulansen, eftersom de första minuterna är livsviktiga och handlingar före den skadades liv och död kan urskiljas. Dessa drönare skulle ha tvåvägs video och ljud kommunikation med första hjälpen-kit. När drönaren anländer kommer den att instruera någon i närheten om vad den ska göra med första hjälpen-kit.

Relaterade artiklar

Back to top button