De lyckades köra Windows 11 på Lumia Mobile för 6 år sedan –

Ett YouTube-användarnamn Gustave Mons lade upp en video på YouTube tillsammans med flera bilder som visar hur han lyckades springa Windows 11Lumia 950 XL lanserades för sex år sedan och utrustad med Snapdragon 810 … Även om prestandan inte är den bästa fungerar systemet med viss fördröjning när man öppnar fönster eller startmenyn.

Att köra det här operativsystemet på din mobiltelefon kan också ge Windows Phone-mobilenheter ett andra liv, eftersom Windows 11 låter dig köra Android-appar … Föreställningen lämnar mycket övrigt att önska. Microsoft har testat inbyggt stöd för Android-appar för Windows Phone med Astoria-projektet … Vissa preliminära versioner av Windows 10 Mobile inkluderade stöd, men det togs så småningom bort eftersom många hade problem som kraschar, prestandaproblem eller helt enkelt inte kunde starta på grund av brist på av Googles speltjänster

Så det är nyfiket att se hur en mobiltelefon kan köra Windows 11, men det finns datorer som på pappret inte kan köra Windows 11. Det är klart att om man känner till gemenskapen, kommer det att finnas många sätt att kringgå TPM Checker 1.2 eller 2.0. Nuförtiden är det möjligt att installera systemet även på datorer som inte stöds helt enkelt genom att modifiera filen, så det finns stora förhoppningar.

Windows 11 krav, mycket höga

Enligt Microsoft kommer minimikraven för Windows 11 att vara:

  • 1-bitars 64 GHz-processor med två eller flera kärnor
  • 4 GB RAM
  • lagring 64 GB
  • UEFI Secure Boot-kompatibel
  • TPM 2.0
  • Grafikkort kompatibelt med DirectX 12 eller WDDM 2.0
  • HD-skärm (720p) över 9 tum och 8-bitars färg
  • Internetanslutning (endast Windows Home och S-läge)

Det kommer också att finnas andra krav för OEM, till exempel kommer alla bärbara datorer som släpps efter 2023 att behöva ha en webbkamera att använda. Windows Hej.

Som vi kan se är det inte lätt att uppfylla alla krav, eftersom bärbara datorer utan UEFI släpptes 2015 och 2016. TPM 2.0 finns bara på datorer efter 2016, även om endast TPM 1.2 kan krävas, vilket kommer att förlänga supporten i upp till tio år. Det skulle dock finnas fler begränsningar med DirectX 12 eftersom de första kompatibla korten var GTX 900.

Detta skulle inte vara ett problem om Windows 10 fortsatte att stödjas i framtiden, men systemet kommer inte längre att stödja det i oktober 2025, vilket kommer att leda till övergången till Windows 11. Och på många datorer, till skillnad från vad som hände med Windows 7 , kommer de att vara. kommer inte att kunna ta språnget om inte dessa krav mildras.

Relaterade artiklar

Back to top button