De håller på att utveckla ett plan som ska köras på vätgas –

Flygplansprojekt som kommer att fungera tack vare väte är i händerna på två tyska flygbolag. De vill att det här planet ska kunna ta upp till 40 personer och förorena mycket mindre än de nuvarande. De första försöken förväntas inledas om fyra år.

Effektivt fordon

Ett företag köpte ett modellflygplan för att samarbeta med ett annat företag för att forska och utveckla en energikälla som ska driva flygplanet: vätgasbränsle som inte kommer att utgöra ett problem för miljön. Detta skulle innebära att planet krävde inte heller elektriska batterier för sitt arbete och kommer också att minska sin vikt.

Detta kommersiella flygplan, som de kommer att använda som huvudstruktur för att utveckla sina effektiva flygplan, väger nästan 10 000 kg och har två motorer som fungerar med propellrar.

Målet är att planet ska sväva på himlen. från och med 2030. skulle ha en effekt på tre megawatt och skulle kunna täcka en sträcka på nästan 2 000 kilometer på en resa, med förmågan att överstiga 500 kilometer i timmen.

Om allt går enligt planerna råder det ingen tvekan om att detta plan kommer att göra det Den mest kraftfulla av sitt slag i världen, och bidrar också till att inte förorena miljön.

De har tidigare erfarenhet

Ett av företagen har redan erfarenhet i utvecklingen av flygplan som körs på vätgas, eftersom han i samarbete med institutet också arbetade med tillverkningen av det första flygplanet som gick på vätgas och som kunde bäras av upp till fyra besättningsmedlemmar.

Denna modell kan tjäna Som ett exempel för detta nya flygplan. Den kan flyga drygt 1 000 kilometer och har just nu rekordet för den längsta flygningen i ett vätgasdrivet plan med passagerare, så det nya projektet har en bra förebild.

Flygplan

Båda företagen vill också samarbeta med European Aviation Administration för att skapa en serie vitala egenskaper Detta kommer att få dessa vätgasmotorer att fungera på kommersiella flygningar som vi känner till idag.

Men det här är inte bara arbete med det här projektet, eftersom det finns flera planer för framtiden futuristiska plan som är under bearbetning och snart kommer att se dagens ljus.

Relaterade artiklar

Back to top button