De första Xiaomi Mi 5:orna gick som smör i Kina: bra för dem, men värre för oss? (Foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: De första Xiaomi Mi 5:orna gick som smör i Kina: bra för dem, men värre för oss? (Foto)

Xiaomi Mi 5 är mycket efterfrågad i moderlandet. Det skulle verkligen ha varit bra 16,8 miljoner smartphoneförfrågningarsom bokstavligen sålde slut så snart försäljningen öppnade, vilket lämnade många missnöjda kunder.

Faktum är att det verkar (men de är inte officiella uppgifter) som Xiaomi hade ungefär redo 4 miljoner enheter, och att alla sålde slut snabbt. Men när man räknade skulle mindre än en fjärdedel av de intresserade ha varit nöjda, och av denna anledning skulle företaget ha beslutat att öka produktionen av Mi 5, vilket kommer att ta lite tid. Dessutom var den som såldes endast 3GB RAM-modellen (med 32 eller 64GB internminne), medan Mi 5 Pro (4GB + 128GB) det finns fortfarande inga spår, och vi vet inte ens när det kommer att börja säljas i Kina.

LÄS ÄVEN: Var kan man köpa Xiaomi Mi 5

Tyvärr kan detta vara dåliga nyheter för oss också, för med så begränsade lager i hemlandet kan även våra egna tredjepartsåterförsäljare få sina problem.

För tillfället, till exempel, planerar Xiaomishop att endast leverera 3 GB + 32 GB-versionen i mitten av mars, medan de andra fortfarande inte är tillgängliga, särskilt Pro, som det inte ens finns med pris på.

Trösta dig ändå, för om den senare har poäng AnTuTu på cirka 140 000, enligt Xiaomi själv, presterar grundversionen, som har en nedklockad CPU (1,8 GHz istället för 2,15 GHz) och 3 istället för 4 GB RAM, fortfarande mycket bra, och nådde lätt 110 000 poäng i de första riktmärkena som utfördes av användare (nedan hittar du också poängen GeekBench), som vanligtvis är mycket strängare än företagets.

Xiaomi Mi 5 Pro skulle kort sagt kunna förbli en hägring under lång tid, men till och med grundmodellen kan sina grejer: nu kommer problemet att vara att förstå när den verkligen kommer till oss, och om och hur man får den till ett rimligt pris, med tanke på att det i Kina kostar bara l motsvarande 280 €.

Relaterade artiklar

Back to top button