De första uppgifterna om prestandan för MacBook Air med M1 –

De bästa enkärniga Mac-datorerna

Geekbench, den populära webbplatsen som tillhandahåller prestandadata för det mesta av elektronisk utrustning, har redan spelat in sitt första nya benchmark. Macbook Air som Apple presenterade i tisdags. Detta är överraskande i analys både med en kärna och flera kärnor, eftersom den i båda fallen överträffar alla MacBook som släppts hittills. Även den mycket kraftfulla Mac Pro med Intel Xeon lyckas ersätta den enkärniga MacBook Air.

Om vi ​​även jämför dem med Apples egna processorer som A14, sedan iPhone 12, finns det också märkbara skillnader då 1.584 poängen fortfarande är långt ifrån 1.714 M1 i MacBook Pro men också från 1.687 “Air”.

Det är när man jämför prestandan för “Air” och “Pro” som vi ser att skillnaderna är minimala. Faktum är att de av praktiska skäl har samma komponenter, även om det faktum att den billigaste modellen kommer utan fläkt betyder att den måste täckas in i mjukvara för att undvika eventuell överhettning, vilket ger mer än optimal prestanda ändå. …

Det här är bara början på en ny era

Det är sant att du måste noggrant testa din hårdvara, observera hur den beter sig från dag till dag och kontrollera om övergångsperioden för tredjepartsapplikationer i slutet är som förväntat. Vi har dock redan starka bevis för att vi på effektnivån ställs inför något som vi inte sett tidigare, och detta kommer att ta Apple-chips till en ny nivå som de aldrig har kunnat uppnå med Intel-chips.

Tänk på att M1-processorn är den första processorn som utvecklats av Mac och för Mac, och att trots Apples tidigare erfarenhet av iPhone och iPad är detta en annan värld. Som sådan kommer förbättringar att fortsätta i M2, M3, M4 och andra processorer som företaget lanserar. Vi kunde till och med se M1X eller liknande versioner med ännu mer kraft för mer professionell utrustning som Mac Pro.

Därför förväntar sig många att se allt. På La Manzana Bordida, både på denna sida och på vår YouTube-kanal, kommer vi att kunna testa tre nya Mac-datorer noggrant med det bestämda målet att utvärdera övergången från Intel till Apple Silicon. Därför rekommenderar vi att du är mycket uppmärksam på all vår forskning.

Relaterade artiklar

Back to top button