De bästa VPN-myterna och vad du behöver veta –

De bästa VPN-myterna

Först och främst måste man ha det i åtanke VPN-tjänster används av både privata användare och företag. De kan hjälpa oss i olika aspekter av vårt dagliga liv, främst när vi försöker dölja vår IP-adress och hålla oss säkra genom att ansluta till ett offentligt nätverk.

Virtuella nätverk användes också för att arbeta på distans under Covid-19-pandemin. De erbjuder möjligheten att ansluta till tjänster på distans var som helst utan att kompromissa med säkerheten.

VPN saktar ner internet

En av de vanligaste tankarna från användare är att en VPN kommer att sakta ner internet även till den grad att du inte kommer att kunna använda vissa program eller komma åt vissa tjänster.

Det bör noteras här att effektiv användning av ett VPN kan sakta ner din internetanslutning. Vi måste dock komma ihåg att detta till stor del kommer att bero på vilken typ av tjänst vi använder och inte i någon större utsträckning bör påverka prestanda och användbarhet för vissa applikationer.

Att använda ett VPN kommer att hålla dig säker av sig själv

Säkerhet detta är en mycket viktig faktor för användarna. Det är viktigt att undvika problem som kan störa den normala driften av utrustningen och äventyra integriteten. När vi ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk kan vår information lämnas ut.

Det är sant att VPN kommer att kryptera den här anslutningen och förbättra säkerheten. Man bör dock komma ihåg att den i sig inte kommer att kunna tillhandahålla säkerhet fullt ut. Du behöver också ha antivirus, uppdaterad hårdvara och framför allt sunt förnuft när du arbetar i nätverket.

Alla VPN skyddar detsamma

För att fortsätta på ämnet säkerhet, är en annan myt uppfattningen att alla VPN kommer att skydda detsamma, att allt vi använder kommer att användas för att kryptera vår anslutning och förhindra problem som hotar vår integritet.

Det bör nämnas att inte alla VPN är likadana eftersom inte alla använder samma kryptering. Därför är det viktigt att välja rätt vilken vi ska använda, för att inte få problem som kan påverka oss.

Gratis eller prov-VPN kommer att fungera på samma sätt

Gratis eller betald VPN? Kanske den viktigaste frågan från användarna. Ibland kan vi hitta både gratis- och provversioner och tror att de kan fungera på samma sätt som den betalda.

Vi måste dock tänka på att de inte kommer att fungera på samma sätt och kommer inte att upprätthålla vår integritet på samma sätt. En gratis VPN har vanligtvis problem med prestanda, färre servrar att ansluta och hanterar inte heller användarinformation på samma sätt.

Hemanvändare behöver inte ett VPN

VPN kan också verka mer affärsorienterade. Men sanningen är att vem som helst kan behöva använda dessa typer av verktyg. Att till exempel ha den här typen av program på vår mobiltelefon kan hjälpa oss förbättra säkerheten när du surfar från offentliga trådlösa nätverk.

Kort sagt, detta är några av de viktigaste myterna vi kan ta hänsyn till när vi pratar om VPN.

Relaterade artiklar

Back to top button