De bästa USB-C-skärmarna du kan köpa –

Sedan HDMI implementerades som en standard för videoanslutningar har det redan blivit en stor förbättring eftersom video- och ljudöverföring har förenats med en enda kabel, men tekniken utvecklas och nu med USB-C ökar den också energin, vilket gör det är möjligt att använda en kabel för att ansluta en bildskärm, vilket har de fördelar som det innebär, speciellt när du tänker använda bildskärmen med en bärbar dator.

Vad ska man leta efter när man letar efter USB-C-skärmar?

Som vi nämnde tidigare kommer vi i den här artikeln att berätta vad vi tycker är de bästa USB-C-skärmarna du kan köpa, och att det finns många USB-C-skärmar på marknaden, men inte alla kan komma in i denna kategori av bäst. Självklart valde vi de modeller som vi tycker alltid är bäst på något sätt, men alla bildskärmar är inte nödvändigtvis bra för alla typer av användare; till exempel, en bildskärm som lämpar sig för CAD behöver inte vara lämplig för spel, och vice versa, eller hur?

Således kommer de egenskaper som vi baserar vårt val på och som vi faktiskt alla bör titta på när vi köper modeller för att avgöra vilken som är mest lämplig för var och en av dem vara följande:

  • tillstånd : Högre upplösning betyder högre pixeltäthet, vilket påverkar bildkvalitet och skärpa.
  • förbindelse : En USB-hubb ska inte förväxlas med USB-C-anslutning. Om monitorn även tillåter att den används för andra ändamål, som att ansluta en konsol via HDMI, är det alltid ett plus, eftersom vi inte vill begränsa användningen till enbart en bärbar dator.
  • Färg rymd S: När vi pratar om de “bästa” monitorerna är det absolut nödvändigt att de ger bra bildkvalitet och trohet, och färgrymden är en bra utgångspunkt för detta, speciellt om du ska använda den för professionella ändamål.
  • Ytterligare egenskaper S: Som vi sa tidigare är inte alla bildskärmar lämpliga för alla typer av användare, och ytterligare funktioner avgör om de är bättre eller sämre för en viss användning.

De bästa USB-C-skärmarna du kan köpa

Innan du börjar med listan bör du ha en sak i åtanke: det finns tillfällen då USB-C-kontakten hjälper dig att undvika att använda strömkabeln på skärmen, men den kan också tjäna dig för motsatsen: Du måste koppla in bärbar dator till ett uttag eftersom du laddar dess batteri genom att ansluta den till USB-C på monitorn (i så fall måste du ansluta monitorn till en strömkälla). Du kan använda den på ett eller annat sätt, eftersom det finns fördelar med båda.

Benq PhotoVue SW321C

Om du gillar digital konst, särskilt för dem som arbetar med bilder, kan denna professionella bildskärm för fotografer vara det perfekta alternativet för dig, och från hela den här listan är det faktiskt den överlägset bästa bildskärmen totalt sett. Den har en 32-tums diagonal med flikar för att skydda skärmen från yttre ljus, har en 4K-upplösning och dess skärm täcker 99% av skärmytan. adobe RGB-färgrymd, 95 % DCI-P3 och 100 % sRGB. Den har avancerade funktioner för förbättring av ljusstyrkan (250 cd/m2) och är även hårdvarukalibrerad på fabrik.

Anslutningsmöjligheter förutom USB-C inkluderar ett USB 3.1-porthubb, DisplayPort, HDMI och till och med en SD-kortläsare.

ASUS ProArt PA32UC-K

Om du letar efter en professionell HDR-skärm är detta alternativ från ASUS ett av de bästa alternativen. Den är på 32 tum och 4K-upplösning och riktar sig till kreativa proffs precis som den förra, men med inbyggd HDR. Den täcker 100 % sRGB-färgrymd, 99,5 % Adobe RGB och 95 % DCI-P3, och självklart är den också fabrikskalibrerad för bästa färg från första minuten, men inkluderar en mätmarkör så att du kan göra det själv om du vill.

BenQ PD3220U

Designad för CAD / CAM-proffs i det förflutna, denna bildskärm har varit en av de topp 1 bästa USB-C-skärmlistorna, och av goda skäl. Den mäter 31,5 tum diagonalt, 4K UHD-upplösning med HDR10, och tack vare sin IPS-panel är bildkvaliteten obestridlig. Den innehåller två USB-C, två HDMI 2.0 och DisplayPort 1.4 för att ansluta alla typer av videokällor.

LG 24MD4KL

Med 4K-upplösning på en 23,5-tums panel och bra färgnoggrannhet passar denna monitor även för både professionella och icke-professionella användare. Den har tre USB-C-portar (var försiktig eftersom den varken har HDMI eller DisplayPort), och den har funktionen att leverera upp till 100W laddning genom dem, vilket gör den idealisk om du vill använda den för att ladda din bärbara dators batteri. samtidigt. när du använder den.

DELL UltraSharp U3419W

Om du vill ha en extra stor (34-tums) och ultrabred bildskärm som kan anslutas via USB-C är detta det bästa alternativet. Den har en böjd 3440 x 1440 IPS-skärm, som inte bara ger dig mer arbetsyta, utan dina spel och filmer ser otroligt bra ut på den (för filmer i amerikanskt format tar bilden upp hela skärmen, den har inte svarta horisontella ränder) .

HP E27d G4

Om du inte är övertygad av en 4K-skärm har du också andra billigare alternativ med lägre upplösning som detta HP-alternativ som onekligen är kopplat till en mängd olika alternativ. Den har en 27-tums panel och 2560 x 1440 (QHD) upplösning, med HDMI-ingång, två DisplayPort (en in och en ut) och två USB-C (en in och en ut) som tillåter seriekoppling. kedja. Dessutom ger den också 100W laptopladdning via USB-C och integrerar en HD-webbkamera.

BenQ EW3270U

Det här är förmodligen den smartaste monitorn du kan köpa om du inte vet vad du vill ha eftersom den innehåller några måttliga men avancerade funktioner och sticker ut för sin ögonvårdsfunktionalitet, med funktioner som BenQ inkluderar. Det är en typ av monitorer , som flimmerfritt, svagt blått ljus och en sensor för omgivande ljus som automatiskt justerar ljusstyrkan. Den har en diagonal på 31,5 tum och en upplösning på $ K, har två HDMI-ingångar, en DisplayPort-port och såklart USB-C.

LG 34UM69G-B

Denna bildskärm är den mest rimliga när det gäller kvalitet / pris, och dessutom är den överlägset bäst för spel då den har en svarstid på 1 ms. Den mäter 34 tum diagonalt eftersom den är ultrapanoramisk, och dess upplösning på 2560 x 1080 är idealisk för spel utan att kräva för mycket av GPU/GPU. Liksom Dell eliminerar den även horisontella ränder i filmer i amerikanskt format och stöder AMD:s FreeSync-teknik.

Relaterade artiklar

Back to top button