De bästa Roguelite-spelen för Mac för att utforska fängelsehålor –

Vad man ska leta efter i en bagel

Den roguelike-spelkategorin är för mångsidig på grund av de många tillgängliga alternativen för de befintliga undertyperna. Mestadels rogueliter fighting- och fightingspel som utspelar sig i en fängelsehåla. Men den grafiska miljön i denna mening är inte den viktigaste, utan några av dem kan bli eviga spel. Och inte för att de är tråkiga, utan för att de erbjuder många möjligheter tack vare slumpmässighet och RNG.Det betyder att du i varje spel kan hitta olika vapen, scenarier eller föremål som kommer att göra upplevelsen annorlunda i var och en av de genomspelningar du tänker spela. Detta lämnar dig många timmar framåt. Detta är utan tvekan en väldigt viktig aspekt när du ska spela den här typen av spel.

Priset är en annan av de viktigaste faktorerna, men inte specifikt för denna genre, utan i allmänhet. Om du vill njuta av det till fullo utan några hinder eller skärmstörningar, rekommenderas det att inte välja de som är gratis. I allmänhet är videospel av denna genre inte dyra och erbjuder många timmars underhållning … Och det viktigaste, som vi noterade tidigare, är att de är väldesignade när det gäller stridssystemet, eftersom de är en grundläggande del. Detta uppnås genom att i första hand förlita sig på de viktigaste utvecklarna av genren, som Devolver.

Gratis Dungeon-spel i Apple Arcade

Apple Arcade är företagets plattform som erbjuder över 100 spel per månadsabonnemang, och variationen är ganska stor. Här är ett urval av de mest relevanta.

Avsluta Gungeon

Exit the Gungeon är ett kulhelvete och rogueliknande spel som utspelar sig i en fängelsehåla. Beväpnad med ständigt föränderliga vapen, en outsläcklig törst efter bytesdjur och ett pålitligt vagnshjul måste var och en av våra hjältar klättra och fly längs sin egen unika väg, bestående av allt farligare liftar. Slåss mot de sista och mest upprörda armuerts i en frenetisk takt, stanna precis för att prata med några bekanta ansikten …

Det mest intressanta med det här spelet är utan tvekan slumpmässighet detta gäller fiender, chefer, vapen, föremål, såväl som rum i allmänhet. Inget av spelen du tänker spela kommer att vara detsamma eftersom de också är en biprodukt av Enter the Gungeon. Kort sagt, detta är ett spel som du måste köpa om du gillar action och fängelsehålor, och det är designat av Devolver, vilket utan tvekan är ett plus i förtroendet att förvärva den på grund av dess framgångssaga.

Everland Towers

I det här spelet kombineras element av utforskning, strid och RPG för att skapa en otrolig upplevelse som erbjuder ett riktigt äventyr på en föränderlig resa som får dig att komma tillbaka för nya upplevelser. Detta innebär en utmaning för dig – att erövra alla torn som finns framför dig, med oändlig variation. Det betyder att inga två spel är exakt lika, tack vare slumpmässighet, vilket utan tvekan är det främsta kännetecknet för roguelike.

Du kommer inte ha någon ursäkt för att bli uttråkad med det här spelet. Du har uppdrag att slutföra, äventyr att njuta av, torn att klättra på och fiender och vapen att slåss och upptäcka. Detta ger dig timmar av nöje framför dig, allt i Apple Arcade. Det är också ett spel som utvecklarna inte ger upp, som med jämna mellanrum släpper olika uppdateringar, vilket också betonar att det hade en mycket bra framgång.

Wonderbox: skapa äventyr

Att skapa och utforska är kärnan i Wonderbox, ett actionäventyrsspel som utspelar sig i vackra diorama, inklusive fängelsehålor. Upptäck ett ständigt växande universum med vänner och familj, och skapa och dela dina egna äventyr. Vägen framåt med Adventure Mode kommer att vara full av pussel och plattformar som du kommer att njuta av under hela äventyret. Utan tvekan kommer det att erbjuda dig många timmar av rent nöje på din Mac.

Utöver detta äventyrsläge innehåller det även ett skapande läge, så att du kan designa äventyret själv. Du har allt du behöver: block, karaktärer och föremål. De har en fördefinierad operation och de låter dig skapa ett komplett äventyr med samma verktyg som vi använder. Du kommer att se blocken samlas som magi för att bilda imponerande design. Således kan du skapa ditt videospel utan att veta hur man utvecklar det.

Mer roguelike stil på Mac App Store

Du behöver inte ha ett Apple Arcade-abonnemang för att njuta av otroliga spel på din Mac. Du kan också hitta några väldigt bra Roguelite-varianter på App Store, som vi visar dig nedan.

Baldurs port

Tvingad att lämna ditt hem under konstiga omständigheter dras du in i en konflikt där hela Svärdkusten är på randen av krig. Du kommer snart att upptäcka att något mer olyckligt kläcks än du någonsin kunnat föreställa dig … Så här presenteras det här spelet, kombinerar rollspelskategorier med skurkaktiga element tack vare fängelsehålorna som det inkluderar under hela rutten du behöver fortsätta. genom historien.

Själva spelet innehåller en originalkampanj för 60 timmars spelande, som börjar med att skapa din karaktär efter din smak, både vad gäller fysiska egenskaper och statistik. Tänk på att innehållet som betalas för i det här spelet räcker för att njuta av kampanjen fullt ut. Men om det slutar med att du blir kär i spelet kan du betala internt för olika expansioner som ger dig tillgång till såväl nya kartor som nya uppdrag.

Mörka fängelsehålor

Gå in i legendariska monsters mörka fängelsehålor som den modigaste hjälten som någonsin känts. Välj din favorithjälte och utrusta honom med vapen, trolldrycker, legendariska föremål och utforska hemligheterna gömda i mörka fängelsehålor. Allt detta in riktigt klassisk design och väldigt lik Arcade men att behålla dessa fängelsehålor. Sanningen är att det kan vara timmar av roligt eftersom den har en gammal och mycket pixlad design, men den behåller fortfarande sin magi.

Slåss mot de ökända klassiska skräckmonstren: Dracula, Frankenstein, Werewolf, Mummy och Fish-Man, förstör horder av zombies och bekämpa de kraftfulla elementära varelserna Eld, Vatten, Luft och Jord. Även under spelet kommer du att kunna samla olika samlarföremål som guld, ädelstenar, skatter och sällsynta föremål.

Icewind Dale: Enhanced Edition

Res till Icewind Dale, ett hårt och skoningslöst territorium som bara bebos av de tuffaste människorna. Kämpa mot de grymma bestarna på de snötäckta topparna och möta ondskan som hotar att orsaka förödelse över världen. Detta spelet släpptes 2000 men detta rekommenderas fortfarande starkt eftersom mekaniken hittills har extrapolerats och blandar rollen med atmosfären i fängelsehålan.

Den här versionen innehåller dussintals nya trollformler och föremål som rustningar och magiska vapen. Dessutom, om du vill skapa ditt eget äventyrarteam, finns det 30 kit till ditt förfogande som du kan skapa efter eget tycke. Detta basspel innehåller en kampanj som kommer att erbjuda dig 60 timmars spelande med alla släppta DLC:er som kommer att ge dig mycket mer innehåll.

Steam erbjuder även spel i dessa format.

Steam-plattformen erbjuder även Mac-kompatibla spel. Det är inte begränsat till Windows, och utan tvekan bör några av dess namn beaktas på grund av deras kvalitet och utvecklarnas stora engagemang i denna onlinebutik.

Isaks bindning: Efterdyningar

Isaac’s Binding berättar historien om Isaac, en pojke som flyr från källaren i sitt hus när hans mamma börjar höra Guds röst som kräver att han gör ett offer för att visa sin tro. Uppgiften som Isaac står inför är att besegra alla fiender framför sig, och till och med sin egen mor. Tyvärr tonar den här historien i bakgrunden eftersom den ibland är riktigt komplex och dyker upp först efter att de olika körningarna har slutförts.

Mekaniskt ställs vi inför ett slumpmässigt fängelsehålsspel där du styr Isaac eller några av hans bröder, som har olika statistik. Skador, attackhastighet eller liv kommer i slutändan att avgöra om spelet lyckas. All denna statistik kommer att variera beroende på objekten du upptäcker, som genereras automatiskt, där varje spel är helt annorlunda från det andra. Tänk på att Isaac är ett spel som har en riktigt tuff inlärningskurva och har hög komplexitet. Att komma in kan vara svårt, men att ta sig ut är nästan omöjligt förrän du får 100 % av prestationerna.

Utvecklare: Edmund McMillen

Hades

Hades är utan tvekan ett av de bästa dungeon-spelen du kan hitta. Många medier betraktade honom GOTHI 2020, detta är ett riktigt viktigt erkännande, särskilt när det kommer till ett indiespel. Detta är ett fängelsehålskrypande spel som kombinerar snabb action med en uppslukande atmosfär. Den här historien är också värd att läsa och förstå eftersom den är mycket väl presenterad och förklarad för allmänheten.

Självklart ska du gilla snabba strider eftersom det är inriktat på det. Det handlar om att inte tänka för mycket och snabbt besegra alla fiender med den magi som du besitter. du borde släpp lös vreden från alla olympiska gudar som Zeus eller Athena. Detta kommer att ge dig de välsignelser du behöver ha så mycket som möjligt, vilket gör att du kan besegra alla fiender och slutföra uppdragen som uppstår.

Utvecklare: Supergiant Games

Döda celler

Roguelite och tunnelbana kombineras i ett spel. Detta är vad Dead Cells representerar i strid, som äger rum i 2D med stilen är väldigt lik Dark Souls, vara ganska tuff och med mer än Det finns 50 typer av vapen och trollformler framför dig. Framsteg är inte linjärt, och du bör alltid gå tillbaka när du har nya krafter, eller bara regelbundet följa den väg som passar din spelstil bäst.

I Dead Cells uppskattas goda utforskningsfärdigheter för att kunna hitta hemliga rum, gömda passager eller förtrollande landskap. Alla nivåer är sammankopplade, och framsteg genom att låsa upp hela ön ger dig den perfekta ursäkten att alltid utforska. Detta betyder inte att du ställs inför hinder som du övervinner, och du måste öva för att övervinna dem, som vem som helst kommer att gå för det.

Utvecklare: Motion Twin

Vilket är det mest rekommenderade alternativet?

Vi har visat många olika alternativ i den här artikeln, men utan tvekan finns det några spel som sticker ut från de andra och blir våra favoriter. Från skrivandet av La Manzana Bite, bör vi verkligen rekommendera att du försöker Hades spelet på grund av hur komplett det är på alla sätt. Fantastisk strid, en gripande handling och massor av föremål och magi för att hålla dig kvar på din Mac. I samma ögonblick som du börjar spela kommer du att vilja ha lite kul, och att få alla prestationer i detta spel är 80 timmar av rent nöje.

Ett annat alternativ som också bör rekommenderas är Avsluta Gungeon utvecklad av Devolver. Kombinera bra strid med slumpmässighet för att göra detta spel helt evigt. Om det sistnämnda är avgörande för dig är det här spelet gjort för dig. Varje lansering är helt olika, och om du inte vill det rekommenderar vi att du testar det utan tvekan. Detta finns också i Isaks offer, även om, som vi redan nämnt, svårigheten är mycket högre, men du kommer att hitta verkligt visuellt kaos i spelet om kombinationen av objekt lyckas.

Relaterade artiklar

Back to top button