De bästa ritapparna för iPad

Idag ska vi granska de bästa ritapparna för iPad. iPad var redan en mångsidig enhet, men ankomsten av Apple Pencil har ytterligare utvecklat dess möjligheter när det kommer till ritning. Det finns dussintals ritappar där ute, så vi ska försöka göra ett urval av vad vi tycker är bäst.

De bästa ritapparna för iPad

Du kan se både betalda och gratis ritappar i listan.

Fortplanta sig

Enligt många är Procreate den bästa ritappen som finns på iPad. Med Procreate kan vi skapa både statiska och animerade ritningar (med verktygen Animation Assist) och vi har en oändlig mängd verktyg och penslar som ger konstnärer fantastiska möjligheter.

Vi kan också skapa våra egna penslar med Procreate Brush Studio. Det är dock en betalapp. Med tanke på fördelarna det ger kan vi säga att Procreate är en app värd varenda krona.

Autodesk Sketchbook

De bästa ritapparna för iPad

En annan bra app för att rita på iPad är Sketchbook. Med Autodesk kan vi komma åt många av funktionerna i Procreate med vissa begränsningar, men det är utan tvekan ett mycket kraftfullt verktyg.

Sketchbook började som en betalapp, men nu kan du använda den gratis. Vi har också alla typer av penslar i den här appen och den är kompatibel med Apple Pencil. Vi kan tydligt säga att det är ett lättanvänt verktyg för nybörjare och en av de bästa ritapparna för iPad.

Adobe Illustrator Draw

De bästa ritapparna för iPad

Med Adobe Illustrator Draw står vi inför en sorts nedgraderad version av Illustrator som vi känner till från skrivbordet. Nivåhanteringssystemet bibehålls. Som Adobe-applikation är den kompatibel med andra tjänster som Creative Cloud, så det kan vara ett bra alternativ om vi redan är kunder till något av deras paket. En annan stor fördel med Illustrator Draw är att det är en gratis app.

Adobe Fresco

De bästa ritapparna för iPad

Vi gräver lite längre i Adobes alternativ för att komma med en bra apprekommendation när det kommer till att rita på vår iPad. Fresco erbjuder bland annat en enorm katalog med penslar som gör att vi kan ge våra skapelser liv. Dessutom drivs denna applikation av Sensei, Adobes AI-plattform.

Fresco har en prenumerationsplan, vilket innebär att det är en betalapp. Kanske är det också lämpligt för professionella innehållsskapare.

Papper från WeTransfer

De bästa ritapparna för iPad

Paper by WeTransfer är en av WeTransfer-teamets applikationer. Med denna applikation kan vi måla efter mallar, vilket gör att vi kan fungera som ett anteckningsblock om det vi bara vill är att skriva för hand.

Även om det är mer begränsat än alternativen vi tidigare rekommenderat, låter Paper by WeTransfer dig rita gratis. Papper är ett bra alternativ om vi inte letar efter lika avancerade verktyg som de tidigare.

OTROLIGT

De bästa ritapparna för iPad

INKcredible var ursprungligen tänkt som en app för att ta handskrivna anteckningar på iPad med många kalligrafifokuserade verktyg och effekter. Men sanningen är att vi kan rita med INKcredible även om vi inte kan hitta styrkan hos apparna som föreslagits ovan.

Det låter oss skriva både med en penna och med fingret, och vi kan anpassa färgen, ändra bakgrunden på papperet vi målar osv. Vi har olika verktyg för INKcredible är dock en gratis app, så vi kan prova den utan rädsla och se om den fungerar för oss. Kanske kan även mer avancerade användas som komplement.

Affinitetsdesigner

De bästa ritapparna för iPad

Och slutligen presenterar vi dig en applikation som är mycket intressant men som inte riktigt passar in i konceptet med ritning. Vi kan även rita i vektorformat med Affinity Designer.

Om vi ​​har använt Affinity Photo tidigare lär du dig enkelt hur du använder den här appen. Det här är en betalapp men vi kan säga att den är riktigt komplett och kraftfull och den är värd varenda krona.

Relaterade artiklar

Back to top button