De bästa programmen för att öppna mycket stora textfiler –

Det mest använda programmet för att öppna textfiler är Anteckningsbok … Den här redigeraren är ansvarig för att öppna textfiler i TXT-format (och andra utan format) som standard i Windows 10. Och när vi försöker öppna formaterade dokument, öppnas de av Word själv, Office-ordbehandlaren eller, om detta misslyckas, Anteckningsblock.

Dessa program kan hjälpa oss att komma ur problem. Men när vi behöver öppna en riktigt stor fil upptäcker vi att de inte kan bearbeta den. Det kan hända att när man försöker köra felprogrammet, även om det loopar, startar det fyll RAM och vi måste starta om datorn.

Därför, om vi behöver öppna mycket stora textfiler, måste vi leta efter program speciellt utformade för denna uppgift. Och sedan lämnar vi de bästa till dig.

010 Editor, professionell redaktör för att öppna filer större än RAM

Vanligtvis ska vi inte kunna öppna en textfil som är större än RAM. Detta beror på att textredigerare ofta laddar in filer i minnet för att underlätta användningen och om det inte finns något utrymme kan de inte öppna dem. 010 Redaktör är annorlunda.

Denna professionella textfilöppnare är designad för att öppna filer som är större än 50 GB utan problem. Även om vi har väldigt lite RAM. Detta program kan komma åt innehållet i filen i realtid medan vi använder den, för att inte slösa med resurser. Den erbjuder utmärkt prestanda och är också kompatibel med alla typer av programmatiska textfiler och har alla typer av funktioner som gör den värd en professionell redaktör. Dessutom är den tillgänglig för Windows, Linux och macOS, så vi kan öppna stora dokument från alla operativsystem.

Denna redaktör är dock betald. Och inte direkt billigt. Dess licens för hemmabruk eller akademiskt bruk kostar $ 50. Men vi kan ladda ner en 30-dagars testversion innan du köper. från denna länk.

Stor textfilvisare, öppna filer upp till 1 GB direkt

Stor textfilvisare har två huvuddrag. För det första är det ett väldigt lätt program eftersom det använder väldigt lite minne. Och den andra av dem är möjligheten att nästan omedelbart öppna filer på 1 GB eller mer. Medan vi använder programmet indexerar det innehållet i filen, så även om det kan verka lite långsamt till en början, kan vi efter några ögonblick börja navigera i hela dokumentet med fullständig smidighet och till och med göra en omedelbar sökning.

Gränssnittet är inte det mest trevliga och inte det mest genomtänkta. Men programmet fungerar bra. Vi kan ladda ner det gratis från din webbplats.

Quick EditPad allt-i-ett

Om vi ​​letar efter något relativt modernare och inte lika professionellt som 010-redigeraren, så är ett av programmen som vi kan ladda ner och installera på en dator EditPad. Detta program är annorlunda genom att det är helt gratis textredigerare och mycket lätt att använda. Med dess hjälp kan vi enkelt öppna vilken textfil som helst, oavsett filändelse och filtyp.

Detta program har ett flikbaserat gränssnitt från vilket vi kommer att kunna öppna flera filer samtidigt. Dessutom har den professionella textredigeringsfunktioner som gör att vi till exempel kan utföra komplexa sökningar och snabbt ersätta text med reguljära uttryck.

Vi kan ladda ner detta program gratis (för personligt bruk) från webbplatsen här.

EM Editor, ett program för att öppna stora filer på Windows, macOS och Linux

EM-redaktör är ett annat program som inte kan missas på vår PC om vi ofta arbetar med stora filer. Detta program är lätt, snabbt och framför allt lätt att använda. Förutom möjligheten att öppna filer av vilken typ som helst, oavsett storlek, har den avancerade redigeringsfunktioner som gör att vi till exempel kan manipulera dem med hjälp av makron.

Vi kan ladda ner denna textredigerare gratis från din webbplats.

Glogg: det bästa sättet att undersöka långa loggfiler

Även om detta program ursprungligen utformades för att göra loggfiler lättare att läsa, har det idag vuxit till ett utmärkt program som kan öppna stora textfiler. Förutom att kunna öppna dessa filer, Glogg tillåter oss att navigera genom dem snabbt, enkelt och har till och med möjlighet att söka.

Det här programmet är gratis för Windows, Linux och macOS och vi kan ladda ner det här.

Universal Viewer, redigerare för att öppna alla typer av filer

Universell tittare det är inte bara en textredigerare för att öppna stora filer, utan låter oss också öppna nästan alla typer av filer oavsett format, såsom bilder, kalkylblad, PDF, RTF, etc. Detta program kan öppna filer som är större än 4 GB mycket snabbt så att vi kan ha till hands inte bara programmet med vilket vi kan öppna dessa stora dokument, utan bokstavligen alla typer av vanliga filer.

Vi kan ladda ner detta universella program för att öppna filer från din webbplats.

Relaterade artiklar

Back to top button