De bästa hjulen som är kompatibla med PS5 och Xbox Series S/X –

Viktig information innan du köper en ratt

Som ofta är fallet med den mesta tekniska utrustningen är det inte lika lätt att köpa en av dessa rattar till vår konsol som att logga in på Amazon och välja den vi gillar mest eller den vi tycker är snyggast. Och det finns ett antal detaljer på teknisk nivå som kommer att påverka vår upplevelse.

De viktigaste aspekterna att tänka på innan du köper ratt för vår Xbox eller PlayStation utgöra:

  • Kompatibilitet : Denna parameter är kanske den viktigaste av allt, och kanske det mest absurda omnämnandet av den. Innan du köper en specifik modell, vänligen notera att lådan exakt reflekterar om den är kompatibel med PS5 eller Xbox Series X/S. Dessutom, bara för att en lägre modell av ett märke är kompatibel med en av dessa konsoler betyder det inte att en toppmodell borde vara.
  • Driv på realism : En annan mycket viktig aspekt, om du vill få den bästa upplevelsen av att använda den, är att rörelserna och körmöjligheterna med denna ratt är realistiska. Detta återspeglas vanligtvis i det faktum att enheten motstår rotation, som i en riktig bil. Parametern som kommer att berätta för oss om denna del är på ratten är “Tvinga feedback” … Ett typiskt värde är runt 900º, och ju högre värde, desto större motstånd och desto fler varv kan vi ge.
  • Knappfält : Däremot rekommenderar vi att modellen du väljer har åtminstone alla knappar som en spelkonsol skulle ha på en fjärrkontroll. Det sparar dig bara besväret med att använda kontrollern för vissa saker, som att navigera i spelgränssnittet.
  • Fysisk realism : Slutligen förbättrar rattdesignen också användbarheten. Det kommer också att vara mycket viktigt om den här enheten har en pedalsats och hur många pedaler (2 eller 3) den innehåller. Det blir inte samma sak om vi njuter av F1 med ett “normalt” hjul än med ett hjul som liknar estetiken hos sportens förare.

De bästa hjulen för PlayStation och Xbox

Efter att ha sagt allt ovan, och nu när du vet alla viktiga saker att veta innan du köper en av dessa enheter, är det dags att välja den perfekta ratten för din spelkonsol.

För att göra det enklare för dig, eftersom det finns så många alternativ på marknaden, har vi valt ut några av de bästa rattarna du kan köpa.

Officiellt PlayStation-hjul

Den första modellen vi vill visa dig är officiella PlayStation-hjulet för din egen konsol. I synnerhet är det den mest uppdaterade modellen med PS4-kompatibilitet och PS5-licens … Det här är en ratt med alla knappsatser som vi har kontroll över denna konsol, den har TouchSense-teknik och har alla knappar för att styra själva konsolen. Dessutom har detta paket en varelse med två pedaler för att njuta av våra racingspel på bästa möjliga sätt.

Officiell Xbox Flyer

Å andra sidan, som i fallet med den tidigare modellen, men för Microsoft konsol, vi har den officiella ratten för Xbox. Detta kompatibel med Xbox One och dessutom har den en officiell licens för den nya Xbox Series X och Series S. Den har 270º indragbarhet och ett set med 2 pedaler ingår vid köp. På dess kropp finns alla knappar på Xbox-kontrollen.

Thrustmaster T-GT II

I detta fall Thrustmaster T-GT II det är en mycket mer realistisk ratt än de tidigare, men ja, priset är mycket högre också. Detta hjul kompatibel med PS5, PS4 och PC som inkluderar en uppsättning av 3 pedaler kompletta med metallfinish. Den har 25 åtgärdsknappar, 1 knapp och 4 väljare som vi kan programmera efter våra behov för titeln vi spelar. Naturligtvis innehåller den Force Feedback-teknik för en bättre upplevelse, förutom ett antal förbättringar som ökar dess hållbarhet vid användning.

Logitech G923

Logitech har flera intressanta rattar i sin katalog som är kompatibla med dessa konsoler. Bland dem är det Logitech G923 för Xbox Series X och Series S. Force feedback-ratt upp till 1000 Hz som kommer med en justerbar trippelpedalsats. Den har ett trevligt urval av knappar att anpassa efter våra behov, och naturligtvis ytbehandlingar av ganska hög kvalitet för att förbättra användarupplevelsen under körning.

Och om du vill växla som om du kör en riktig racerbil kan du lägga till en sådan här växel från Logitech till det här hjulet. Den innehåller 6 hastigheter och är gjord av stål och läder.

Denna ratt har också analog version men för Sony Plattform. Och den är förstås lika kompatibel med nämnda växling.

Det här är några av de bästa hjulen du kan köpa till nästa generations PlayStation eller Xbox. Tack vare dem, deras teknik och resten av komponenterna de inkluderar, såsom pedaler, kan du njuta av en riktig professionell upplevelse hemma. Vet du några andra intressanta modeller som du skulle vilja rekommendera oss? Lämna det för kommentar, i så fall så att vi alla får reda på det.

Relaterade artiklar

Back to top button