de bästa emulatorerna för Windows –

Att hitta en Master System-konsol är mycket svårt idag. Konsolerna som fortfarande finns på marknaden idag är mycket eftertraktade av samlare, för att inte tala om spel. Därför, om vi en gång hade en konsol och vi vill ha det bra med den igen, låt oss se vad bästa Sega Master System emulatorer som vi kan använda på Windows. Spel på den här konsolen kan hittas på ett stort antal retrosajter. Och dessa roms har vanligtvis en .sms-tillägg.

MasterGear, den mest kompletta Master System-emulatorn

Detta är en av de mest kompletta dedikerade emulatorerna för Sega-konsoler vi kan hitta. MasterGear är specialiserat på att emulera både företagets första konsol, SG-1000, och huvudsystemet. Denna emulator har mycket gemensamt med fMSX och har körts sedan 1996 då den hade en version som kördes under MS-DOS. Dess senaste version, släppt 2017, är tillgänglig för Windows och Android.

En mycket enkel emulator att köra och använda, även om den inte har många alternativ och konfigurationer, kommer den att tillåta oss att fullt ut njuta av emuleringen av denna veteran 8-bitarskonsol, justera några grafiska inställningar och använda NetPlay.

Vi kan ladda ner MasterGear från denna sida.

SMS Plus, Master System och Game Gear på din PC

SMS Plus är en annan emulator med öppen källkod som låter oss spela 8-bitars spel från Sega-konsolen på vår PC. Denna emulator skiljer sig först och främst genom att den har porterats till ett stort antal olika plattformar och kan fungera på vilken dator som helst, på mobila enheter och till och med på konsoler.

Faktum är att detta är en väldigt enkel emulator utan komplexa alternativ och funktioner, helt enkelt fokuserad på spelet. Den är kompatibel med hela katalogen över tillgängliga spel för denna konsol och har stor noggrannhet när den spelas.

Vi kan ladda ner SMS Plus härifrån.

BizHawk, en emulator designad speciellt för speedrunners

För det andra, låt oss prata om BizHawk. Detta är inte längre en specialiserad emulator, utan en fullfjädrad emulator för flera plattformar som gör att vi kan spela retrospel på ett stort antal klassiska konsoler. Bland dem finns förstås alla Sega-företag.

Denna emulator är fokuserad på att tillhandahålla överlägsen kärnprecision och ett stort antal verktyg för att underlätta emulering. Bland dess mest intressanta funktioner kan vi lyfta fram ett antal verktyg som är utformade för att hjälpa till med accelererade lopp, om vi är den här typen av spelare. Den har också utrymmesbesparing, hastighetskontroll, skärmdumpar och videoinspelning och överlägsen kontrollprecision.

Vi kan ladda ner BizHawk för gratis från denna webbplats.

FB Alpha, arkadens kung

FB Alpha är en fullfjädrad arkademulator, liknande MAME, designad för att tillåta oss att ladda ner ett stort antal retroplattformar, inklusive Sega Master System. Den här emulatorn är mer som ett “arcade center” där vi kan lägga till alla typer av retro-roms, både individuellt (som det händer med Master System-rom), och genom en av de många romset som cirkulerar på nätverket. Till skillnad från MAME är denna retroemulator mycket enklare och mer intuitiv att använda, och dess ROM-paket är vanligtvis mycket mer försiktiga och organiserade för att undvika spel som inte fungerar eller är repetitiva.

Vi kan ladda ner FB Alpha från hans hemsida.

Higan, SNES-emulatorn som kan göra allt

Higan skapades ursprungligen som en SNES-emulator, men med tiden har projektet växt till en av de mest kompletta uppsättningarna av retroemulatorer vi kan hitta. Denna emulator har väldigt mogna kärnor, speciellt inriktade på att få bästa möjliga spelprestanda samtidigt som den håller hög kvalitet. Den har ett mycket tydligt och lättanvänt gränssnitt och erbjuder oss också ett antal alternativ för att anpassa programmet efter våra behov.

Vi kan ladda ner higan från deras hemsida.

RetroArch, en multifunktionell enhet med retroemulering

Naturligtvis, hur kunde vara mindre, RetroArch kunde inte heller glömmas bort. Detta är det mest kompletta retroemulatorpaketet vi kan hitta på nätet, och det kan köras på nästan vilken plattform som helst och spela spel från vilken konsol som helst, även några relativt moderna. All utveckling är naturligtvis öppen källkod.

Bland dess långa lista av kärnor, eller kärnor, hittar vi flera alternativ som gör att vi kan ladda spel från huvudsystemet, som Mega Drive, Game Gear eller SG-1000. RetroArch har också ett stort antal alternativ, funktioner och möjligheter som gör att vi kan anpassa emuleringen efter vår smak. En ganska komplex emulator för den som bara vill spela, men en av de mest kompletta och med det bästa stödet vi kan hitta.

Vi kan ladda ner RetroArch från deras hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button