De bästa Chromecast-apparna för Android för att strömma lokalt innehåll/onlineinnehåll till TV

De bästa Chromecast-apparna för att skicka foton, musik och videor från Android-enheter till TV:n

Förutom att streama innehåll från olika filmappar och musikappar, är Googles Chromecast-enhets primära funktion att spela upp lokalt innehåll från Android-telefoner eller surfplattor direkt på din TV. Chromecast är en hårdvara för multimediaspelare som låter dig skicka innehåll från din PC, surfplatta eller mobiltelefon till en TV med HDMI-ingång. Det finns några fantastiska android TV-boxar med inbyggd Chromecast-kapacitet, och den senaste Google Chromecast med TV tar det ett steg längre. Så varför inte dra nytta av den lilla hårdvaran med några fantastiska appar för Chromecast.

Vilka är de bästa Casting-apparna/Chromecast-apparna för Android?

Med öppen för den offentliga SDK:n, tar utvecklare med sig många Chromecast-kompatibla appar som gör den mer funktionell och produktiv. Låt oss kolla in de bästa Chromecast-apparna för Android.

Google Home

Pris: Free

Google Home-appen för skärmspegling av Chromecast

Google Home är moderappen för att hantera och konfigurera dina Chromecast-enheter och andra smarta hemenheter. Du kan lägga till flera Chromecast-enheter i olika rum runt om i huset och styra dem från en app. Google Home fungerar också som en utmärkt app för skärmspegling för att casta din telefons eller surfplattas skärm till TV:n. Du kan casta ljudutgången från din telefon till TV:ns högtalare.

AllCast

Pris: Free med annonser

AllCast Android-app för att streama lokalt innehåll till Chromecast

AllCast är en av de första lokala cast-apparna som tar streaming till en annan nivå, tillåter streaming av media från dina mobila enheter till TV:n och spelar upp lokalt innehåll på din enhet (videor, bilder och musik) till Chromecast. Det är en av de mest populära chrome cast-apparna för att spela allt du har på din Android-enhet. Det som är bra är att det också ansluts till andra system som Amazon Fire Tv, Roku, Apple TV, Xbox, Smart TV eller andra DLNA-enheter med samma funktionalitet. Allcast är enkel att använda med ett intuitivt gränssnitt. De free versionen av AllCast Android-appen har annonser under videouppspelning och startar skärmar med reklam. För att eliminera dessa nackdelar måste du betala $4,99.

BubbleUPnP

Pris: Free med annonser/erbjudanden IAP

BubbleUPnP UPnP/DLNA Android Chromecast-app

BubbleUPnP är en annan populär cast-videospelare för Android. BubbleUPnP (Chromecast/DLNA) låter dig styra enheter som använder kommunikationsprotokoll UPnP / DLNA-åtkomst och lagrade i andra enheter som är anslutna till ditt hemnätverkslagring. Du kan strömma allt ditt lokala innehåll (musik, videor och foton) till olika enheter i ditt hus. Dessutom stöder appen molnlagringstjänster så att du kan streama eller casta filer direkt från molnet. Om formatet inte är ett av Chromecast-standardinställningarna som stöds kan du dra fördel av smart omkodning (ljud i videor i synnerhet), undertexter och mer genom att installera BubbleUPnP-server.

LocalCast

Pris: Free med annonser/erbjudanden IAP

LocalCast för Chromecast lokal mediaströmning

Local Cast är mycket mer mångsidig än AllCast och låter dig dela innehållet (filmer, videor, bilder och visa PDF-böcker eller filer) inte bara från vilken Android-enhet som helst utan också från vilken DLNA-enhet som helst. Du kan skicka innehåll från din PC, från Google Drive, Dropbox eller telefon till Chromecast. En annan fördel är att lägga till externa undertexter till filmer eller program.

Google Foton

Pris: Free

Google Foto-appen för chromecast

Google Photos är förmodligen den bästa lösningen för att säkerhetskopiera dina foton till molnet. Den använder din Google Drive-lagring för att lagra alla foton och videor i högupplösta filer. Men där det lyser är att appen har Chromecast-stöd. Du kan organisera foton i album efter datum, platser, scener, tillfällen och mer och sedan använda dem som bakgrund på TV-skärmen när Chromecast är inaktiv. Detta förvandlar din TV till en underbar fotoram.

Plex

Pris: Free/ $3,99 månad

Plex: Stream Free Filmer, program, live-tv för chromecast

Plex är en av de bästa Chromecast-apparna som finns. Det fungerar i kombination med Plex-servern du behöver ställa in på din PC eller en dedikerad mini-PC. Du kan till och med använda en billig Raspberry pi för att installera plex-servern. När du väl har en server kan du lagra allt ditt digitala innehåll. Dessutom har plex massor av Free Filmer, program, live-tv också. Plex kommer automatiskt att organisera alla dina filmer och musikfiler med korrekt metadata. Du kan sedan strömma videoinnehåll från din dator/plexserver till nästan vilken annan enhet som helst. Du kan använda plex-appen på Android för att spela musik och video och casta direkt till Chromecast. Plex är en kraftfull underhållningsapp för att hantera ditt digitala bibliotek, men du måste köpa ett plex pass-abonnemang för full potential.

Tubio

Pris: Free med annonser/erbjudanden IAP

Tubio - Casta webbvideor till TV, Chromecast, Airplay

Tubio är en mycket användbar cast-videospelare som gör det möjligt att casta webbvideor till Chromecast, Android TV och Apple TV med hjälp av airplay. Appen låter dig bläddra bland videor på YouTube, Vimeo, Facebook, Twitch och musik från Soundcloud, Mixcloud, etc och sedan spela upp dem direkt på TV:n. Du kan också använda Tubio som en TV-fjärrapp för att styra uppspelningen – spela upp, pausa, stoppa eller söka och justera volymen direkt från telefonen.

Netflix, Hulu och andra filmappar

Pris: Free med annonser/erbjudanden IAP

Netflix underhållningsapp för Android

Netflix, Hulu, HBO, Crackle är några av de mest populära on-demand-filmtjänsterna. Den nyare Google Chromecast med TV eller annan Chromecast-aktiverad TV-box låter dig installera dem direkt på enheten. Men för äldre Chromecast-enheter fungerar mobilappen ganska bra för att spela upp dina val av filmer och program på den stora skärmen. Kolla också in våra favoritfilmappar för att ladda ner och titta på free filmer.

Spotify, Pandora och andra musikappar

Pris: Free med annonser/erbjudanden IAP

Spotify android musikappar

Spotifys mobil spelar fint med Chromecast för att streama din musik till HiFi-systemet eller den fina soundbar du har med TV:n. Du kan enkelt växla mellan om det finns flera Chromecast-enheter i huset. Pandora, YouTube Music och andra mest populära appar för musikströmning fungerar på liknande sätt.

SLING och andra Live TV-appar

Pris: Free med annonser/erbjudanden IAP

Sling Live tv-app för Android

Live TV-appar som Sling TV, YouTube TV, DirecTV blir populära dag för dag. Dessa appar låter dig titta på dina favorit-TV-program, streama fotbollsmatcher live och hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna. Liksom andra populära underhållningsappar låter de flesta av dessa appar dig casta innehåll direkt till TV:n. Så glöm inte att kolla in våra favorit-tv-appar för Android som du kan använda med Chromecast.

Med hjälp av någon av dessa appar som nämns ovan kan du casta lokala mediefiler som foton, videor och musik från en Android-enhet till vilken TV som helst som är ansluten till en Chrome-cast-enhet. Njut av!

Relaterade artiklar

Back to top button