De bästa budgetgrafikkorten –

Om vi ​​granskar de grafikkort som sticker ut mest på marknaden, så kommer vi med största sannolikhet att tänka på högpresterande GPU:er då dessa är flaggskeppsmodeller. Men alla har inte tillgång till dem, och för många människor har mycket mer blygsamma kort taggats.

Det är därför vi har bestämt oss för att sammanställa en lista över de mest flaggskeppsgrafikkort i budgetklass som, trots deras prisnivå och lägre specifikationer än deras småsystrar, i slutändan erbjuder enastående kvalitet/värde.

Kriterier för att välja den bästa budgetgrafiken

Det huvudsakliga kriteriet som vi följde var inte en egenskap, utan förhållandet mellan kvalitet och pris, å ena sidan, och vad de tillför sina användare.

Det är därför du kommer att hitta grafikkort som inte kommer att betraktas som low-end när det gäller prestanda, men vi inkluderade dem på grund av att de kom till ett mycket lägre pris än vad som skulle vara lämpligt för deras prestanda. Det vill säga vi är inte fokuserade

När det väl är förtydligt kommer du nedan att ha en lista över vad vi anser vara de bästa low-end grafikkorten i historien.

3DFX Voodoo 3 1000, 3D-acceleration för alla

3Dfx Voodoos var symbolen för spel i slutet av 90-talet, tack vare deras utmärkta prestanda och det faktum att deras egna Glide graphics API var mer avancerat än resten.

En rad dåliga beslut och lagrar ledde till konkurs och köp av dess konkurrent, NVIDIA, men alla som ville spela spel på en PC köpte vanligtvis en Voodoo.

Voodoo 3 1000 var en förminskad version av 2000 års modell som använde något långsammare SGRAM-minne och klockades till bara 125 MHz. Allt detta gjorde att den kunde säljas utan kylfläns, vilket höll kostnaderna nere och gav 3D-kvalitetsacceleration till de mest vulgära dödliga.

NVIDIA GeForce 2 MX, den första GPU:n på ingångsnivå

I slutet av 1999 släppte NVIDIA den första kompletta GPU/GPU för datorer som heter GeForce, för första gången utfördes grafikprocessen av ett grafikkort, och beräkningen av scengeometri var inte längre beroende av grafikkortets kraft. CPU.

Bara några månader efter lanseringen av de första GeForces, gav NVIDIA oss den andra generationen, men också en billig GeForce kallad GeForce 2 MX, som var extremt populära.

Märkligt nog har moderkort för NVIDIA AMD K7-processorer, kända som NForce, ett integrerat GeForce 2 MX-grafikkort.

GeForce 9500 GT, mycket populärt grafikkort på nybörjarnivå

NVIDIA G80-arkitekturen gav oss den legendariska GeForce 8800, den första grafikprocessorn med enhetliga shaders på PC:n och den första för DirectX 10. Den fick sällskap av sin yngre version, GeForce 8600, som såldes för mellan 150 och 170 euro. … GeForce 9500, å andra sidan, är en version av den mer avancerade GeForce 8600-noden, som gjorde det möjligt för NVIDIA att placera detta kort till ett rekommenderat pris av 100 €.

ATI Radeon HD 4770, bästa DirectX 10 Low-End-grafik

För att gå över till 40nm-teknik tog AMD en andra generation av Terascale GPU:er och anpassade den till en 40nm-nod. Resultat? Ett av historiens bästa grafikkort som kunde köpas för cirka 100 euro, med ett utmärkt pris-prestanda-förhållande.

När det bästa NVIDIA-kortet släpptes till samma pris var det GeForce 9800 GT, och AMD HD 4770 presterade 56 % mer. Vilket gör det till det bästa DirectX 10-grafikkortet i budgetkategorin.

NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, bästa budgetgrafik 2014

NVIDIA Maxwell-arkitekturen dominerade marknaden fram till Pascal, GTX 1000-serien, genom GTX 800-linjen i GTX 900 stationära bärbara datorer. Men det första grafikkortet som använde denna NVIDIA-arkitektur var GeForce GTX 750 Ti.

Denna GPU, som ursprungligen såldes för 150 €, blev grunden för GeForce 860M och 960M för bärbara datorer, ett utmärkt kort som många, inklusive författaren till denna artikel, har och fortsätter att ha tillgång till för att kunna spela en stort antal spel under det senaste decenniet.

Bästa budgetgrafiken hittills: AMD Radeon RX 5500 4GB

Baserat på Navi 4 GPU med RDNA-arkitektur, lanserades detta 14GB-kort för cirka 170 Euro och har utmärkt valuta för pengarna, vilket gör att du kan spela 1080p-spel med mellanliggande grafik.

Vi valde det för att det är mycket bättre än GTX 1650, som det konkurrerar med prismässigt, och för att det just nu är det bästa grafikkortet pris/prestandamässigt i det låga intervallet.

Tyvärr försvinner billiga kort på grund av att kort integrerade i processorer ersätter dem, och det som ligger inom sektorn under 100 euro är inte ens värt att titta på, speciellt om du har din processor med bra integrerad grafik. Karta.

Slutet på billiga grafikkort

De allra flesta processorer idag är faktiskt SoCs, eftersom de är heterogena block som inte bara inkluderar den centrala processorenheten utan även GPU eller GPU.

Detta har gjort att det lägsta intervallet av alla har försvunnit, och att vad vi skulle betrakta low-end grafik har helt förändrats, vilket i sin tur är ironiskt när man tänker på att införandet av en GPU i processorn lovade materialdemokratiserande GPU:er, vilket betyder att alla skulle skaffa en billig GPU som är tillräckligt bra för att spela spel.

Alla behöver inte en GPU för att spela spel, men alla som spelar behöver inte spendera över 200 € på grafik. Jag hoppas att priset på de yngre modellerna inte kommer att öka. Och även om vi har fall som NVIDIA GT 1030 eller GT 710 GPU, överträffar deras prestanda den integrerade grafiken i de flesta fall.

Relaterade artiklar

Back to top button