De arbetar med att skapa ett system som bearbetar bilder som en hjärna. –

Jag har nått den punkt där en bra kamera kan fotografera helt spännande bilder till och med mil från det vi har fotograferat. Detta tack vare de telefoto- och vidvinkelobjektiv som utvecklats de senaste åren. Du kan få 4K bilder och till och med länka kameran till din smartphone.

Teknologiska system har till och med skapats för att ta bilder tagna från platser utanför vår planet, och sedan når de jorden. Samma sak händer med filmning eftersom den nuvarande kvaliteten på alla TV-program och TV-apparater vi kan konsumera har försämrats. optimal bildkvalitet tack vare utvecklingen av videokamerateknik.

Han försöker efterlikna hjärnans hastighet.

En av de många organisationer som utgör den amerikanska armén kommer att börja arbeta med att utveckla kamerasystem som kommer att bearbeta bilder på samma sätt och i samma hastighet som människan hjärnan skulle.

hjärna

Med hjälp av denna nya teknik strävar de vidare förbättra autonom militär utrustning, t.ex som olika fordon, robotar eller anordningar för att söka och initiera jakten på ett mål.

Denna organism vill utveckla ett kamerasystem som kan känna igen element inom fältet som kameran fångar och undersöka allt som rör sig. Detta är vad en person kan hantera i hans sinne men inte en kamera.

Mindre arbete, bättre produktivitet

Detta projekt kallas FENCE och kommer också att fokusera på att använda kameror mindre energi och bearbeta mindre data. Det är livsviktigt att kunna skapa ett system som kan känna igen alla element som finns i miljön.

Kamera

Detta kamerasystem förväntas förbruka väldigt lite ström, ungefär 1,5 watt effekt … Eftersom denna teknik är avsedd för militära tillämpningar kommer infraröda sensorer att användas som ska vara lätta att flytta, rotera och placera i alla situationer.

Förutom den amerikanska armén kommer även andra företag som är intresserade av projektet att arbeta med detta projekt och kommer att stå sida vid sida under lång tid för att skapa en ny bildigenkänning system när det gäller kameror.

Relaterade artiklar

Back to top button