dator för hackare med Raspberry Pi 4 –

Hackkommando på språng

Vi har många gånger sett hur tekniska framsteg gör att vi kan skapa allt mindre och mer levande team i alla avseenden. Inte bara ur estetisk synvinkel, utan även vad gäller kraft, uppkoppling etc. Men det är nog få som har fått så mycket uppmärksamhet som denna. Cyberdeck RA01. Ja, ett namn som man knappt kan förstå, än mindre uttala, om man inte kan ryska. Även om du använder Google Translate kan du kalla det Cyberdeck RA01.

Tja, för att inte nämna namnet, det första som kommer att fånga din uppmärksamhet i det här laget är dess estetik. Och det verkar vara hämtat från en av de där hackerfilmerna vi såg på 90-talet. Till exempel filmen “Computer hackers” med en mycket ung Angelina Jolie, som släpptes 1995. Eller själva Matrix-trilogin. Ja, samma sak med tvåan, det här laget förvånar mycket mer.

Och som du kan se på bilderna ser det ut som ett falskt kommando som bara skapades för att användas som rekvisita, men det är det inte. Hårdvaran är fullt fungerande, och dess existens möjliggörs genom användningen av Raspberry Pi 4, som fungerar som grunden för allt den här hårdvaran har att erbjuda – hur kunde det vara annorlunda vid denna tidpunkt.

På det här sättet, Cyberdeck RA01 integrerar Raspberry Pi 4 tillsammans med ett antal ytterligare komponenter som en 8,8-tumsskärm och en upplösning på 1920 x 480 pixlar. Till detta kom ett modifierat Comodore C64C-fodral som rymmer ett batteri, en strömkälla, ett 40 % Vortex Core mekaniskt tangentbord, en mus eller en sticka för att flytta markören runt skärmen med hjälp av en analog joystick. Sony PSP och Arduino-kontroller för att kunna styra allt tillsammans med Raspberry Pi Foundation-kortet.

Så resultatet är vad du ser, ett mycket levande designteam som också är mycket funktionellt för allt som Raspberry Pi har att erbjuda. Inte att förglömma att den fortfarande har USB 3.0-portar, HDMI, Ethernet och en SD-kortläsare, samt en högtalare och lite annat tillbehör.

Hacka systemet

Utan tvekan är Cyberdeck RA01 en av de datorer som redan är intressanta och mycket önskvärda, till och med av en egenhet. För då är det sant att genom alla verktyg som erbjuds av Raspberry Pi och dess operativsystem för jailbreak, kommer den inte att ha kapaciteten hos en bärbar dator med bättre funktioner och mer kraft.

Oavsett vad, vilken skillnad gör det. Detta handtag så att du kan bära det som cyberpunk aktivist, estetiken i svart, lite retrotouch etc. har en speciell dragningskraft, och även om det bara tjänat till att köra emulatorer och fyra andra saker, så hade förstås, om jag kunde, mer än en med en säkert gjorts.

På projektets hemsida kan du bekanta dig med allt som vi berättar mer i detalj. Och kom ihåg, om du vågar skapa din egen version, dela den gärna. För dessa saker tilltalar alltid de av oss som älskar allt det här röret.