DanaBot: det nya VPN-hotet –

Ny skadlig programvara lurar bakom ett VPN

Detta DanaBot , ett hot som de hittade i vissa gratis VPN-program, samt antivirusprogram och andra program som vi kan hitta gratis eller piratkopierade på Internet.

Det var en upptäckt Bevispunkt forskare. De upptäckte en ny typ av skadlig kod från DanaBot. Distribueras med hjälp av piratkopierade programnycklar. Användaren luras att ladda ner infekterad programvara förklädd som antivirusprogram, gratis VPN och onlinespel.

Enligt denna grupp av forskare distribueras den huvudsakligen via webbplatser som erbjuder sådan gratis eller piratkopierad programvara. Denna programvara som kan laddas ner av användare döljer DanaBot-hotet. Ett viktigt problem, eftersom exakt VPN-verktyg tjäna till att förbättra säkerheten och tillförlitligheten för anslutningar.

Det bör noteras att DanaBot inte är det ny skadlig programvara sedan den först upptäcktes 2019. Vi står inför en ny variant av detta hot som kan äventyra användarsäkerheten. Dessutom har det under de senaste åren utvecklats till att bli en av de viktigaste banktrojanerna.

I oktober förra året uppdaterades den till en ny version för att täcka fler offer. Det förväntas användas i många nätfiskekampanjer för att stjäla lösenord och referenser under de kommande månaderna.

En av de nya sakerna med den här nya versionen är att den kan gå obemärkt förbi av säkerhetskontroller. Han kunde gå obemärkt förbi i skuggorna. De har till och med fulländat metoder för att stjäla kryptovalutor, och denna siffra har stigit igen på sistone.

Hur DanaBot distribueras

Det sätt som DanaBot kan infektera användare på skiljer sig inte mycket från andra liknande hot. Offret behöver ladda ner och kör filen , som i det här fallet kommer att vara nyckeln till programvaran de installerar. Skadlig programvara laddar sedan ner två komponenter till den infekterade enheten.

En av dessa komponenter är ansvarig för att samla in systeminformation, webbläsardata eller eventuella kryptovaluta-plånböcker som den hittar. För det andra installerar den en gruvarbetare för kryptovaluta, och den har förmågan att stjäla bankdata.

Vad du ska göra för att skydda dig själv

Det är mycket viktigt att inte falla offer för sådana hot. Vi har sett det komma igenom läser in gratis eller piratkopierat programvara. … Vi måste alltid undvika att komma åt tredje parts webbplatser som inte är pålitliga, och detta kan vara ett problem som äventyrar vår integritet. Du kan se artikeln där vi pratar om hur man kontrollerar om ett VPN fungerar bra.

Dessutom är det alltid att rekommendera att ha säkerhetsprogram … Ett bra antivirus kan upptäcka den här typen av problem och förhindra hot som DanaBot från att infiltrera. Oavsett vilket operativsystem vi använder måste det alltid vara installerat.

Å andra sidan är det lika viktigt att ha en up-to-date system och program … Ibland uppstår sårbarheter som kan utnyttjas av hackare för att implementera sina attacker. Vi måste åtgärda eventuella fel som kan uppstå.

Relaterade artiklar

Back to top button