Cubot X15 Review – Elegans utan överskott

För att angripa lågprisområdet på smarttelefonmarknaden finns det två vägar som kan tas: fokusering på några få enheter, men väl optimerad och väl följt av tillverkaren, eller utsläppande på marknaden av ett rikt och komplett utbud av enheter, för att täcka dem alla, nyanser av pris och användares behov.

Den andra är den väg som valts av Cubot, som med X15 syftar till en elegant smartphone, men utan hårdvaruöverskott. Rätten är nödvändig, men den fungerar och gör det bra!

Från Cubot “X” -serien har vi redan provat olika enheter (inklusive X17 nyligen) och med dagens granskning av X15 (lite sent på den imaginära “färdplanen” som upprättats av nomenklaturen) “stänger vi cirkeln”, uppenbarligen väntar för nya utgåvor.

Cubot X15 är för närvarande tillgänglig på Everbuying till priset av 122 euro.

Cubot X15 Review – Elegans utan överskott

CUBOT X15 – Tekniskt ark

MediaTek MT6735 fyrkärnig Cortex-A53 64-bitars 1,3 GHz CPU; Mali T-720 MP2 GPU; 2 GB RAM-minne; 16 GB internt minne, utbyggbart via micro usb upp till 32 GB; 5,5-tums IPS FULL HD-skärm med en upplösning 1920 x 1080 pixlar; huvudkamera från 13 megapixel interpolerad till 16 megapixel med LED-blixt; främre kamera från 5 megapixel interpolerad till 8 megapixel; mått på 155,2 x 76,6 x 6,9 mm; vikt på 142 gram; Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.0, GPS, AGPS, LTE; 2750 mAh batteri; OS Android 5.1 Lollipop.

CUBOT X15 – Paket

Strukturen på Cubot X15-paketet är mycket trevlig och påminner om guldfärgen i kombination med träkornet.

Inuti hittar vi:

Cubot X15; Transparent lock i halvstyvt material; Väggladdare med 1A-utgång; USB – mikro-USB-kabel; Skärmskyddfilm; Snabbinstruktionsmanualer.

Förpackningar som kännetecknas av närvaron av ett baksida för att skydda smarttelefonen, alltid välkommen, vilket sparar en handfull euro tillbehör tillsammans med filmerna för skärmskyddet.

CUBOT X15 – Design

Cubot X15 ser ut som ett “göt” – med tanke på färgen är jämförelsen där – från aluminiumramen, generösa dimensioner och med en mycket intressant soliditet, även om den inte är utformad för att motstå stötar och fall.

cubot foto x15

På framsidan hittar vi den stora 5,5-tums IPS FULL HD-skärmen som i den nedre delen av (inte optimerad) ram döljer de mjuka peksknapparna – alternativ, hem, bak – som inte är bakgrundsbelyst, så mycket att det kommer att bli väldigt svårt att identifiera rätt position, både dag och natt.

Dessutom, för att vara mer uppmärksam på detaljer, i vibrations- eller tystläge, finns det inget vibrationsflöde på soft-touch-knapparna, vilket är svårt att hitta på smartphones med ett MediaTek-“hjärta”.

Den 8 megapixel främre kameran tillsammans med ljusstyrkessensorn, närhet och öronkapsel finns också.

Ramen som omger enheten är helt i aluminium – i gyllene färg – med en diamantslipning i övre och nedre delen. De enda avbrotten i ramen ges av polykarbonatinsatserna så att antennerna fungerar som bäst. På höger sida finns strömbrytaren och volymvippan, även i aluminium, som sidoskalet som omger Cubot x15.

På vänster sida finns kortplatserna för det första SIM-kortet – i nano-format – som också kan hysa Micro SD, medan det andra facket kan användas med ett SIM-kort i mikroformat.

Nedan finns kontakten för mikro-USB-porten, placerad i mitten, tillsammans med den sekundära mikrofonen för att minska omgivningsbuller och systemhögtalaren. Detaljen på de synliga skruvarna är mycket trevlig, vilket ger den extra touchen av elegans till enheten.

cubot foto x15

Ovan finns höljet endast för 3,5 mm-uttaget.

Baksidan är helt i polykarbonat – även i gyllene färg – och med en lätt matt yta som gynnar greppet. Designen är uppdelad i “block” även om det använda materialet är detsamma. Här hittar vi huvudkameran från 16 megapixlar, lite utskjutande från enhetens kropp, tillsammans med den enda Flash Led. Förutom tillverkarens logotyp, är botten ren.

Den diamantslipade aluminiumramen, som redan nämnts, viker för det mindre ädla polykarbonatet som används i bakstycket. Uppmärksamheten på detaljer från tillverkaren är hög och, som bekräftats av Cubot X17-översynen, verkar det öka med varje ny enhet. Det främre glaset med 2,5D-krökning på sidorna och skruvarna på baksidan representerar den typ av klass som antyder tillverkarens önskan att “fungera bra”.

cubot foto x15

Autonomi är inte en punkt till förmån för Cubot X15. Vikten är 142 gram och dimensionerna är generösa men typiska för en phablet. Långvarig användning av enheten leder dock till tröttsam.

CUBOT X15 – Display

Bra, men inte bra. Även om det inte är enhetens starkaste punkt, är panelen en enhet från 5,5 tum IPS FULLHD, med bildformatet 16: 9, upplösningen på 1920 x 1080 pixlar, en pixel per tum densitet av 401 PPIoch 95% NTSC-kontrast.

cubot foto x15

I numeriska termer är uppgifterna mycket intressanta. I daglig användning översätts siffrorna till en lysande panel med en naturlig färgåtergivning, men med en inte så trogen återgivning av svart.

Inställningsmenyn ger dock också möjlighet att justera vissa parametrar för “displayen” tack vare Miravision-tekniken, genom vilken det blir möjligt att hantera färgtemperaturen på tre parametrar – standard, levande och en som kan ställas in med användaren – liksom den dynamiska justeringen av kontrasten, beroende på vilket innehåll vi ska se på skärmen.

CUBOT X15 – Programvara

Inget nytt, inget exceptionellt. Cubot X15 presenteras på det mest klassiska sättet för många Android-enheter, dess direkta konkurrenter. Launcher3 är det hem som enhetens operativsystem bygger på, vilket är baserat på Android 5.1 Lollipop.

cubot foto x15

Tillverkaren utrustar Cubot X15 med en uppsättning ikoner – säkert med en speciell design – och en serie ad hoc-bakgrunder för att matcha enhetens färg.

På Cubot X15 finns också en uppsättning smarta gester.

CUBOT X15 – riktmärke

Som förväntat inkluderar Cubot X15-utrustningen en fyrkärnig processor MediaTek MT6735, en teknikbaserad lösning Cortex-A53 64-bitars med maximal klockfrekvens på 1,3 GHz, kopplat till ett grafikkort Mali T-720 MP2 Och 3 GB RAM-minne.

CUBOT X15 – Antutu riktmärke

Här är resultatet av de olika riktmärkena:

CUBOT X15 – Multimedia

Cubot x15s kamera är utrustad med en sensor utrustad med en 13 megapixlar, interpolerat via programvara med 16 megapixlar. Skillnaden i upplösning mellan naturlig eller interpolerad sensor är inte möjlig att förstå, även om den bärs på skärmar med mer generösa dimensioner.

cubot foto x15

Bilderna är av god kvalitet. Optiken sticker ut på foton i makroläge, men den vet också hur man kan försvara sig i bilder som tagits under dåliga eller svåra ljusförhållanden.

CUBOT X15 – 1080p videoinspelningstest

Kameraprogrammet är en beståndsdel av MediaTek-enheter, som vi nu känner väl till eftersom det är gemensamt med många andra smartphones utrustade med denna hårdvarubas.

Galleriet presenterar den typiska anpassningen av enheter med MediaTek-maskinvara med animeringarna av videorna i rullningsfasen, en aspekt som alltid är trevlig att se. Videorna spelas utan problem, flytningen är bra och ljudet och bilderna är väl synkroniserade.

cubot foto x15

Music Player har inga anmärkningsvärda anpassningar och levereras med grafiken för den ursprungliga Android Music Player av versioner före den aktuella programversionen.

CUBOT X15 – webbläsare

Webbläsning på Cubot X15 anförtros Android-webbläsaren. Valet är bra för mjuk internet-surfning, med medelstora processorladdningssidor.

cubot foto x15

Om vi ​​å andra sidan försöker pressa foten hårdare, med mer prestanda och datarika webbplatser och fler sidor öppna i bakgrunden, rekommenderas det att använda Google Chrome, vilket säkert kan ge ett trevligare resultat.

CUBOT X15 – Anslutbarhet

Anslutningssektorn på Cubot X15 är giltig. Frånvarande 800 MHz-bandet är närvarande. Wi-Fi är av b / g / n-typ med stöd endast för 2,4 GHz-bandet. Bluetooth kommer i 4.0 LE – Low Energy – version och GPS stöds av Glonass-teknik , även om det inte kan definieras som blixtsnabbt.

LTE finns i kategori 4 på båda SIM-korten, vilket möjliggör byte av anslutning även när det är varmt. Frånvarande NFC, men HotKnot är närvarande, även om det fortfarande – för – inte är mycket utbrett.

CUBOT X15 – Kontordel och autonomi

Skaffa den lilla energikrävande processorn och hjälp med 2750 mah, autonomin för Cubot X15 är definitivt ett plus. Även om resultaten inte alltid överensstämmer – samma användning av enheten med ett resultat från 2 timmar och trettio minuter till 3 timmar och 20 minuter – främjas utan tvekan autonomi.

Vårt stresstest inkluderar:

2 Gmail-konton i push; 1 Facebook-konto som synkroniseras var 30: e minut; 1 Twitter-konto som synkroniseras var 30: e minut; intensiv användning av WhatsApp; cirka 40 minuters samtal; cirka 60 minuters surfning; cirka 15 minuters fritid med spel; Mi Band i synkronisering; Titta i synkronisering.

Office-delen kan inte utvärderas eftersom det inte finns någon programvara avsedd för Office Management. Lyckligtvis kommer Play Store till undsättning för att kompensera för denna brist. Filhanteraren och kalendern har grafiken för Android KitKat, men det är fortfarande möjligt att installera den uppdaterade versionen från Play Store.

CUBOT X15 – Slutsatser

Sammanfattningsvis är Cubot X15 en smartphone som, designad för marknadens nybörjar / medelstora intervall, visar sig vara utan krusiduller och utan ”slumpmässigt placerade” implementeringar. På enheten hittar vi dessutom en run-in-processor som verkligen beter sig mycket bra.

cubot foto x15

För varje på varandra följande enhet i X-serien höjer tillverkaren mer än mer byggkvalitet och uppmärksamhet på detaljer. Hårdvaran går dock inte hand i hand utan förblir mycket lik tidigare modeller.

Cubot kan verkligen göra mer, med sikte på en enhet med verkligen mer prestanda hårdvara. Men kanske behövs mer tid.

Cubot X15 är för närvarande tillgänglig på Everbuying till priset av 122 euro.

Relaterade artiklar

Back to top button