CPSC kallar Peloton Tread+ en fara för barn och husdjur –

Den amerikanska konsumentproduktsäkerhetskommissionen har utfärdat en varning till ägare av Peloton Tread+ efter flera incidenter med små barn och ett djur – och Peloton trycker på.

Den “brådskande varningen” från CPSC, som släpptes på lördagen, är ett svar på rapporter om skada orsakad av användningen av slitbanan. I mars bekräftade Peloton själv att träningsmaskinen kan ha bidragit till ett barns död, samt gav råd om CPSC:s utredning av händelsen.

Kommissionen känner till minst 39 incidenter som involverar maskinen, inklusive ett dödsfall. CPSC anser att enheten utgör “allvarliga risker för barn för skrubbsår, frakturer och dödsfall”, och hade fått flera rapporter om att barn “blir instängda, klämda och dras under den bakre rullen på produkten.”

Konsumenter uppmanas av CPSC att sluta använda maskinen omedelbart om det finns små barn eller husdjur i hemmet. Eftersom en incident ägde rum medan en förälder var igång, anser CPSC att användare inte kan undvika dess faror genom att låsa den när den inte används.

CPSC släppte också en video som visar problemet. Videon, som vissa kan tycka är oroande, visar ett barn som dras under basrullen innan det flyr och går ut ur rummet.

För de som vill fortsätta använda Tread+ uppmanar CPSC konsumenterna att använda det i ett låst rum och att hålla föremål och annan utrustning borta från löpbandet. När den inte används ska användarna koppla ur Tread+ och förvara nyckeln på ett säkert ställe.

I händelse av en incident ber CPSC ägare att kontakta den för att rapportera vad som hände.

Trots de potentiella säkerhetsproblemen, incidentrapporterna och ett barns död, utfärdar CPSC inte ett frivilligt återkallande av enheten. Det verkar som att Peloton har motstått meddelandets utfärdande, samt hållit tillbaka från att ge hjälp till byrån ibland.

Enligt anonyma källor till , hade Peloton förhandlat med CPSC om formuleringen av tillkännagivandet under den senaste veckan.

CPSC ska också ha varit tvungen att utfärda en administrativ stämning till Peloton för att få namnet på barnet som dog, samt kontaktuppgifterna för familjen, för att kunna genomföra sin utredning. Peloton hävdade att de undanhöll informationen för att respektera integriteten för sina kunder och barnets familj.

I sitt svar på CPSC:s tillkännagivande karakteriserade Peloton pressmeddelandet som “felaktigt och missvisande”. Peloton insisterar i ett uttalande på att Tread+ är säkert att använda i deras hem och fortsätter med att säga att Tread+ kan “utgöra faror om varningarna och säkerhetsinstruktionerna inte följs.”

Peloton säger också att Tread+ inte är avsett för barn under 16 år, för att inte tillåta barn att använda maskinen och för att hålla barn, husdjur och föremål borta från maskinen.

“Varje som helst ägare av ett löpband – oavsett om det är tillverkat av Peloton eller inte – bör följa dessa varningar, eftersom de ingår i tillämpliga säkerhetsstandarder, som Peloton Tread+ uppfyller”, avslutas svaret.

Säkerhetsmeddelandet är det senaste numret som Peloton står inför under en period av några dagar. Den 15 april tog Peloton bort möjligheten att ansluta Apple Watch till sina Bike+ Bootcamp-klasser, delvis på grund av problem med att implementera Apples GymKit.

Relaterade artiklar

Back to top button