Cox Medias radio- och tv-stationer drabbades av attack med “ransomware”.

Direktsända nyhetsprogram på många Cox Media-stationer har påverkats av en påstådd ransomware-attack, som såg att TV- och radiosändningar stördes.

Ett antal Cox Media-ägda TV- och radiostationer togs ur sändningen torsdagen den 3 juni, och många radiostationer är fortfarande otillgängliga online. Cox Media Group har inte kommenterat officiellt, men rapporter hävdar att mediakonglomeratet var måltavla av ransomware.

Enligt mediepublicering, som regelbundet rapporterar om ransomware-attacker, tog incidenten ut enbart Cox livestreams. Bolagets webbsidor var i övrigt opåverkade.

“I morse blev vi tillsagda att stänga av allt och logga ut våra e-postmeddelanden för att säkerställa att inget spreds”, berättade en icke namngiven Cox-anställd. “Enligt mina vänner på affiliate-stationer stänger vi ner saker i tid för att vara säkra och borde vara igång igen snart.”

Avbrottet påverkade andra företag som vidarebefordrar livestreams från Cox, som Hulu. Som svar på tittarklagomål på Twitter sa Hulu support “det finns för närvarande ett problem med flödet” som håller på att undersökas.

citerar också två tweets från Cox-värdar, Brent Martineau och Will Bradley, som hänvisade till händelsen. Bradley’s sa att livenyheterna var utanför luften “på grund av en rapporterad cyberattack”.

Men både Bradleys och Martineaus tweets har sedan dess tagits bort.

Cox Media Group äger rapporterade 57 radio- och tv-stationer över hela staterna. kan bekräfta att åtminstone flera tv-stationer streamar live igen, men alla testade Cox-radiostationer förblir otillgängliga.

Det finns ingen indikation på vem som ligger bakom den påstådda ransomware-attacken, inte heller vilka metoder som användes. Det kommer dock efter att den amerikanska federala regeringen har varnat för ökad ransomware som utnyttjar en sårbarhet i Microsoft Exchange.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button