Contra Returns för iOS och Android, Konami Classic Returns –

Konami-klassikern återvänder, men den här gången för mobilen

Kontra var ett av 80-talets mest populära tv-spel , en titel publicerad av Konami 1987 och har levererats olika på olika plattformar sedan dess. För medan det började som ett förslag för spelautomater, logiskt, när konsoler började få dragkraft, tog det också språnget till NES och därifrån till andra plattformar.

Nu har Konami meddelat det Contra Returns är gå till mobiltelefoner baserade på Android och iOS runt om i världen. Vi säger detta eftersom spelet inte är helt nytt, det lanserades i Kina 2017 och har gett bra resultat i nästan fyra år nu. Men av skäl som bara Konami skulle veta, har de fortfarande inte bestämt att det är dags att ta det utanför det asiatiska landet.

Det viktiga är dock att den äntligen kommer att dyka upp, och alla de som gillade originalet Contra eller några av dess senare versioner (även om alla inte var av samma kvalitet) kommer att kunna göra det igen direkt på sin smartphone.

Den här gången utvecklades spelet av TiMi Studio Group och publicerades av Konami. Denna studio är också ansvarig för Call of Duty: Mobile och några andra spel, så de vet exakt vad de gör.

I den här nya versionen är grafiken förbättrad och i linje med de möjligheter som mobila enheter erbjuder när det gäller GPU/GPU-kraft, etc. Medan de mest intressanta är mekaniken och spellägena som gör att du kan göra detta individuellt eller i team upp till 3v3, vilket ger den konkurrensfördel vi älskar idag.

Flera karaktärer att välja mellan, olika vapen och anpassningsalternativ, om du är typen av körspel, låt oss vara säkra på att du kommer att älska den här titeln. Och att kunna spela det på sin mobil är alltid spännande jämfört med så många alternativ för konsoler. Speciellt om vi tror att för många människor är mobila enheter deras huvudsakliga spelenhet, särskilt eftersom nu när xCloud redan är tillgängligt för alla, från iOS-användare till Android.

Förbered dig på en Contra-retur

Denna nya del av Contra lanseras nästa juli och om du vill kan du redan förhandsregistrera dig så att den laddas ner direkt vid aktivering. Du behöver alltså inte noga övervaka att butiken kontrollerar varje dag om den redan finns där eller inte.

För att förregistrera Contra Returns behöver du bara gå till Google Play Store eller Apple App Store och hitta spelet, eller komma åt direkt från dessa länkar, som vi lämnar åt dig nedan. Väl inne, följ den normala proceduren och du är klar.

Njut av original Contra

Även i den globala versionen av Contra Returns, och om du av någon anledning aldrig har spelat Contra, bör du veta att tack vare de nuvarande emulatorerna kan du njuta av den ursprungliga 1987-versionen. Du behöver bara hitta rom och ladda ner MAME till din dator, Mac eller till och med någon annan enhet som den här emulatorn kan installeras på.

Relaterade artiklar

Back to top button