Commodore visar sin nya smartphone: här är LEO

Note: We hope you enjoy reading this article: Commodore visar sin nya smartphone: här är LEO

Det har gått lite mindre än ett år sedan vi första gången hörde namnet Kommendör associerad med en smartphone: sedan dess, efter en rad upp- och nedgångar, har företaget lanserat PET, den första enheten som utnyttjar det historiska varumärket från 80-talet, utan att ha inget att dela med de ursprungliga Commodore Business Machines.

För att undvika tvivel upprepar vi faktiskt ännu en gång att den “nya” Commodore använder namnet och logotypen för företaget som lanserade den historiska PET, C64 och Amiga, men de italienska entreprenörerna som lanserade smartphones med detta märke har ingenting att göra med den. med den verkligheten.

Och på tal om Commodore-smarttelefoner, sedan förra månaden stod det klart att företaget skulle lansera en ny modell, som nu visas för första gången: här är den LEO.

Enheten testades av kollegor från Trådbunden Italiensom också ger en översikt över de tekniska egenskaperna:

  • Skärm: 5 ”Full HD
  • CPU: MediaTek MT6735, 1,3 GHz fyrkärnig
  • Bagge: 2 GB
  • Internminne: 16 GB utbyggbar
  • Backkamera: 16 megapixlar
  • Fram kamera: 8 megapixlar
  • Batteri: 2 100 mAh
  • OS: Android 5.1 Lollipop

Som du själv kan läsa är egenskaperna ganska blygsamma och, att döma av de första åsikterna, verkar denna Commodore LEO dela med PET inte bara versionen av operativsystemet (en Lollipop lite anakronistiskmed Android N i dörren) men också samma “brist på personlighet”.

LÄS RECENSIONEN: Commodore PET

Från en smartphone som bär det ärorika Commodore-namnet och varumärket skulle vi förvänta oss en stark anpassning baserat på retrogaming (pixelkonstikoner, 8-bitars ringsignaler och allt annat i ditt huvud), medan allt vi hittar på LEO är bara två emulatorerbland annat tillgängligt gratis i Play Butik, utan något spel inkluderat.

För en övergripande bedömning förväntar vi oss att kunna röra enheten direkt; under tiden, om du vill ta en titt på de första bilderna av Commodore LEO, kan du hitta mer i länken i källan.

Relaterade artiklar

Back to top button