Cisco-routrar har kritiska sårbarheter som måste åtgärdas –

Kritiska sårbarheter i Cisco-routrar

Nyligen har ett antal kritiska sårbarheter upptäckts i Cisco Small Business routrar. I synnerhet är dessa problem som tillåter fjärrkörning av kod före autentisering.

Det här problemet kommer att tillåta hackare exekvera godtycklig kod som root på framgångsrikt använda enheter. Cisco sa att det fanns tre stora säkerhetsbuggar i RV320 och RV325 firmware. Dessa krascher har rapporterats som CSCvq34465, CSCvq34469 och CSCvq34472.

Dessa sårbarheter presenteras som HTTP-förfrågningar inte korrekt bekräftad. Cyberbrottslingar kan enkelt utnyttja dessa brister genom att skicka in den genererade HTTP-förfrågan till den attackerade enhetens webbhanteringsgränssnitt.

När denna exploatering exekveras kan hackare köra godtycklig kod på den enheten och äventyra den på distans.

Cisco har indikerat att alla drabbade småföretagsroutrar är sårbara för attacker och kommer att försöka utnyttja dessa sårbarheter om de startar firmware version upp till version 1.0.01.02 … Detta påverkar dessa routrar:

  • RV160 VPN-router
  • RV160W trådlös VPN-router
  • RV260 VPN-router
  • RV260P VPN-router med POE
  • RV260W trådlös VPN-router

Men från Cisco visade de också en lista över routrar som inte påverkades av detta problem. Här är de:

  • RV340 Dual WAN Gigabit VPN-router
  • RV340W Dual WAN Wireless-AC Gigabit VPN Router
  • RV345 Dual WAN Gigabit VPN-router
  • RV345P Dual WAN Gigabit POE VPN-router

Uppdateringar tillgängliga

En viktig punkt är att företaget har indikerat att det inte finns några bevis för att dessa sårbarheter utnyttjades. Patcharna är redan tillgängliga, så användare av dessa routrar borde göra det uppdatera firmware installera den senaste versionen så snart som möjligt för att undvika säkerhetsproblem.

Att uppdatera routerns firmware är en mycket viktig process som vi alltid måste följa. Å ena sidan kommer vi att få prestandaförbättringar som hjälper till att göra anslutningshastigheten, kvaliteten och stabiliteten så möjligt som möjligt. Men också, och viktigast av allt, vi kan undvika potentiella sårbarheter som kan utnyttjas av cyberbrottslingar.

Därför är alla användare som har Cisco router sårbara för det här problemet vi nämnde, bör du uppdatera din programvara till den senaste versionen. Detta kan också tillämpas på alla andra användare som vill hålla sin router säker och uppdaterad för bättre prestanda.

I många fall har vi sett säkerhetsbrister som påverkar nätverksenheter. Därför rekommenderar vi från den här artikeln att du alltid installerar den senaste versionen.

Relaterade artiklar

Back to top button