Chuwi debuterar SurBook och SurBook Mini-surfplattor, inspirerade av Microsofts Surface …

Chuwi är en av de mest produktiva tablettproducenterna under de senaste åren, åtminstone bland de från Kina. De håller sitt varumärke uppe med två nya utgåvor den här veckan, SurBook och SurBook Mini-skiffer, tydligt inspirerade av Surface Pro-surfplattorna.

Dessa enheter sågs av folk från Notebook Italia på Hong Kong Global Sources Fair och några händer på klipp filmades med nykomlingarna, som visas nedan. Chuwi SurBook är en 12,3 tum med en upplösning på 2736 x 1824 pixlar och ett bildförhållande på 3: 2, ungefär som Surface Pro 4. Det finns ett inbyggt kickstand som används för att stötta upp enheten när du använder tangentbordet.

Specifikationerna är dock inte på ytanivå, eftersom vi får en Intel Celeron N3450 fyrkärnig Apollo Lake-chipset, inte Core i eller Core M från Microsoft-modellerna. Vi ser åtminstone 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme ombord, men den här är eMMC 5.0-lagring, lite långsammare än PCIe som används av Microsoft. Andra specifikationer inkluderar en microSD-kortplats, en 5 MP bakre kamera, 2 MP front shooter, USB Type C-port, mini HDMI-port, full USB 3.0 och USB 2.0-portar, samt WiFi AC.

När det gäller Chuwi SurBook Mini är det en 10,5-tums surfplatta med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar och ett bildförhållande på 16:10. Den har samma Celeron N3450-processor och 6 GB RAM, har justerbart kickstand och är beroende av eMMC 5.0-lagring, men bara med 64 GB tillgängligt här.

Anslutningsalternativen och kamerorna är också desamma. Intressant är att Chuwi har planer på att erbjuda produkterna med antingen Windows och / eller Ubuntu Linux. Dessa produkter kommer via crowdfunding-kampanj i maj och vi har inte slutpriset ännu.

Relaterade artiklar

Back to top button