Chrome tar bort FTP-stöd i sin nya version –

Chrome avslutar stödet för Flash Player och FTP

Dessa förändringar dyker inte upp från ingenstans, eftersom utvecklarna har tillkännagett dem ett tag nu. Vi har dock redan kommit till detta. Från version Chrome 88 stöder inte längre FTP och Flash Player. Faktum är att Google 2017 varnade för att supporten för Flash Player skulle upphöra och användare och organisationer måste anpassa sig.

Google bestämde ta bort FTP-stöd (ftp: //) från Chrome på grund av dess ringa användning och brist på stöd för krypterade (FTPS) eller proxyanslutningar. Även om det inte var allmänt antaget idag, fanns det användare som fortsatte att använda det.

Och det händer inte över en natt. Tillbaka 2014 varnade Chrome för sin avsikt att ta bort FTP-stöd. De angav att endast 2 % av användarna har använt den här funktionen. Men vi pratar såklart om den mest använda webbläsaren i världen. Hur mycket blir dessa 2 % om vi visar dem i absoluta tal?

Tänk på att vi redan i Chrome 80 kan konfigurera om vi vill FTP-stöd ingår eller inte i webbläsaren. Från och med den här versionen har vi möjlighet att välja.

De ville först inaktivera den i version 81, men pandemin omintetgjorde deras planer. De ville inte se problem med att komma åt innehåll via FTP under dessa månader. Nu, nästan ett år senare, inaktiverade han den äntligen och tog bort all kompatibilitet.

Säkerhetsförbättringar och felsökning

Som med alla uppdateringar, ny version av google chrome ger säkerhetsförbättringar och löser olika problem. Det är alltid väldigt viktigt att ha den senaste versionen och kunna ha alla dessa ändringar, som inte bara förbättrar prestandan, utan också låter oss undvika säkerhetsproblem som kan påverka oss.

Det är många sårbarheter vad som kan uppstå. Det finns många typer av hot som kan äventyra vår säkerhet på ett eller annat sätt. Det är dessa patchar och uppdateringar som låter dig fixa dem.

Vårt råd är att alltid behålla Ansökningar ordentligt uppdatering … Detta gäller särskilt när det kommer till program som är anslutna till Internet och även hanterar personuppgifter, till exempel en webbläsare. Det är viktigt att åtgärda eventuella säkerhetsbrister och förhindra inkräktare från att komma in som kan äventyra vår integritet.

Vi lämnar dig en artikel där vi kommer att prata om hur man väljer en webbläsare för att förbättra säkerheten. En översikt över alla alternativ vi har för att hjälpa till att minska risken för att vår personliga information äventyras.

Relaterade artiklar

Back to top button