Chrome ersätter säkerhetslås med informationspil –

Chrome visar webbplatssäkerhetsinformation

Exakt när hänger i webben vi kan hitta många problem som äventyrar säkerheten. Det finns många typer av hot, skadlig programvara och fel som kan påverka oss på ett eller annat sätt. Det betyder att vi alltid måste veta om sidan vi besöker är säker.

Det är många webbsidor som inte är krypterade som inte har några garantier för att skydda användarnas integritet. Detta måste komma ihåg. Det är därför webbläsare vanligtvis varnar oss när vi går in på en sida som är HTTP, eller visar oss ett grönt hänglås som indikerar att den verkligen är krypterad.

Nyheten är att Chrome nu planerar att ändra denna ikon, detta gröna hänglås, till en ikon rullgardinsmenyn så att användare kan få mer data relaterad till sidan de tittar på. Detta är användbart för mer information.

Med denna åtgärd, som de planerar att implementera i Googles webbläsare, kommer användare att kunna klicka på pilikonen och på så sätt få mer information om certifikatet (giltigt eller ej), antalet cookies som används och inställningarna för denna sida.

Påverkar inte osäkra anslutningar

Medan Google Chrome vill göra det lättare för användare att få mer information om säkerhet webbplatser de besöker kommer osäkra sidor inte att ändras. Det vill säga, varningen om att just den här sidan inte är krypterad som visas när den är HTTP kommer fortfarande att visas.

Man bör komma ihåg att det är ett faktum att titta webbplatser som inte är krypterade detta är en av huvudorsakerna till att ett säkerhetsproblem kan uppstå. Informationen vi skickar är inte krypterad, vilket kan leda till att vår data avslöjas om vi loggar in till exempel från ett offentligt Wi-Fi-nätverk.

Därför måste vi vidta försiktighetsåtgärder när vi stöter på en Chrome-varning om att den här webbplatsen inte är krypterad. I och för sig betyder det inte att den här sidan kommer att vara farlig, men vi måste undvika risker. Ibland uppstår problem, till exempel har webbläsaren inte tillgång till internet, och det är bekvämt att se om felet är relaterat till sidan vi besöker.

Tänk också på att en krypterad sida också kan vara farlig. Den kan innehålla länkar till okrypterade webbplatser och till och med innehålla skadlig programvara. Därför, även om vi går till HTTPS-sidor, betyder det inte att vi redan är helt skyddade. Vid segling måste vi alltid vidta försiktighetsåtgärder.

Relaterade artiklar

Back to top button