Chile lanserar officiellt 5G-nätverket och företag börjar leverera tjänsten idag –

I eftermiddag, och från Palacio de La Moneda, Regeringen tillsammans med företagen WOM, Movistar och Entel tillkännagav det nya 5G-nätet. På så sätt startar den kommersiella verksamheten för de tre företagen inom denna teknik officiellt. Tillkännagivandet markerar en milstolpe för telekommunikation i Chile och Latinamerika, eftersom landet är först med att lansera nätverket med tilldelat spektrum.

Tillkännagivandet innehöll deltagande av de tre företagen, de som redan har börjat distribuera nätverket, som måste uppfylla olika stadier. Tillkännagivandet inkluderar nätverkstävlingar i 700 MHz-, AWS- och 3,5 GHz-banden.

Presentationen leddes av president Sebastián Piñera och åtföljdes av “EVA”, en “robothund” som verkar med nätverket. Systemet är utvecklat av SK Godelius tillsammans med SKIC och försöker hjälpa till i byggprojekt genom augmented reality.

För sin del framhöll presidenten att landet “var det första landet i Latinamerika som främjade denna tekniska förändring och idag är vi den som har tilldelat mest spektrum, vilket placerar oss i framkanten i regionen”, sa han. Roboten opererade genom Movistars 5G-nät.

Planer per företag

Under presentationen var även företagens chefer närvarande, som förde fram var och ens strategi för utbyggnaden av nätverket. När det gäller Movistar, dess president, förklarade Roberto Muñoz planerna efter att företaget tilldelats fem 10 MHz-block i 3,5 GHz-bandet.

Enligt chefen fortsätter vi att stärka vårt engagemang för landets digitala utveckling genom att slå på nätverket Movistar 5G, som i mars 2022 kommer att finnas i alla regioner i Chile “. Till vilket han tillade att förbetalda kunder och med kan komma åt nätverket, för vilket de bara behöver ha en kompatibel enhet, eftersom det inte finns några förändringar i det kommersiella erbjudandet och det kommer bara att bero på täckningen.

Företaget meddelade också att det kommer att finnas 1 500 basstationer som gör att 5G kan levereras över hela landet.

När det gäller Entel, Antonio Büchi Buc, General Manager för Entel, Han förklarade att hans kunder från och med idag kan komma åt 5G-nätverket. Företagets nätverk är redan aktivt i 33 kommuner i huvudstadsregionen, medan en rikstäckande utbyggnad fortsätter. Liksom Movistar kommer Entel att erbjuda tjänsten utan ett specifikt kommersiellt erbjudande för 5G, så att förbetalda kunder och plankunder kan komma åt den.

I fallet med WOM, företaget lämnade inga ytterligare detaljer om sin distribution eller erbjudande under tillkännagivandet. Men så fort vi har mer information om det kommer vi att berätta för dig. Claro, å sin sida, kunde inte vinna spektrum i 3,5 GHz-bandet, varför det inte ingick i tillkännagivandet.

vad tycker du om den här nyheten?

Relaterade artiklar

Back to top button