Chia Cryptocurrency producerar fler hårddiskar –

efterfrågan på hårddiskar och SSD:er steg kraftigt pga Chia , en kryptovaluta utvunnen med hjälp av Bevis på insats istället för Bevis på arbete … I Proof of Stake bryts det genom deltagande i nätverket, medan i Proof of Work som Ethereum eller Bitcoin bryts det genom “ansträngning” och processorkraft, vilket förbrukar mer resurser. Medan Chias idé är att minska intresset för andra kryptovalutor som förbrukar mer energi, är verkligheten att de genererar brist på lagring.

Seagate och Western Digital ökar produktionen

Av denna anledning, Seagate och Western Digital meddelade att de kommer att öka produktionen av hårddiskar med hög kapacitet för att ytterligare dra nytta av deras produktlinjer. Båda företagen säger dock att de inte kommer att öppna nya fabriker för att öka sin kapacitet, så produktionsökning kanske inte räcker för att klara av den ökade efterfrågan.

Hårddisktillverkare säljer de flesta hårddiskar till stora kunder som Amazon, Google eller något annat molnlagringsföretag, så de måste avtala om att skicka dessa enheter efter överenskommelse. Dessutom var båda företagen minska sin produktion av hårddiskar Fabriker har lagts ner under de senaste åren eftersom konsumenter i allt högre grad väljer att använda solid state-enheter framför hårddiskar (även om de krävs för att göra hemmagjorda NAS), vilket lämnar hårddiskar specifikt för stora kunder.

De tror inte på att bygga upp nya fabriker.

Tillverkarna förväntade sig dock inte en så stor ökning av efterfrågan när Chia nätverk redan 20 exabyte kapacitet … Siffran, sett i sitt sammanhang, är något mindre än 10 % av den totala kapacitet som tilldelats av tillverkarna under första kvartalet 2021. Man bör komma ihåg att många användare använder hårddiskar som de redan har och att de kommer att behöva reparera hårddisken, en hårddisk är enklare än en SSD.

chiacoin disco duros

Om sålunda hittills t.ex. Seagate och WD använde sina fabriker på 90 % av sin kapacitet , nu kommer de att klämma dem lite mer för att få nästan 100%. Om de ser affärsmöjligheter inför de kommande två eller tre kvartalen kan de öka kapaciteten eller till och med öppna nya.

Problemet är att det är svårt att bedöma om det kommer att vara lönsamt på lång sikt som kryptovaluta eller om det sjunker i glömska. För närvarande anser WD att detta är kortsiktigt. En av anledningarna till att efterfrågan kan sjunka är att den tillgängliga kapaciteten på Chia-nätverket stabiliseras eftersom det inte längre är lönsamt att delta i nätverket eftersom sannolikheten att få ett mynt sjunker.