Canva: det bästa verktyget för att skapa mönster?

Visst har du någonsin besökt Canvas webbplats. Det är en plattform som låter oss skapa mönster baserade på olika mallar: från logotyper, visitkort eller till och med design för vårt nyhetsbrev att skicka till våra följare.

Min idé är att skapa en design för ett nyhetsbrev på samma webbplats: Virtualiserad. Målet är att kunna sända en sammanfattning med veckans viktigaste nyheter varje söndag. På detta sätt kan användaren som prenumererar via e-post hålla sig uppdaterad med höjdpunkterna bara genom att titta på e-postmeddelandet i sin inkorg.

Efter att ha sökt på internet för att skapa ett gratis nyhetsbrev och undersökt de olika verktygen valde jag den här portalen eftersom det var det snabbaste och enklaste sättet att skapa en minimalistisk och attraktiv design. Canva har hundratals mallar med olika stilar. I mitt fall var det lätt att hitta en mall: Jag letade efter något enkelt, där jag kunde visa sammanfattningen av de fem eller sex viktigaste nyheterna och bjuda in användaren att läsa hela artikeln.

Canva erbjuder en gratis plan som för de flesta användare kan vara mer än tillräckligt, men har också ett betalningsalternativ, där vi för ungefär 11 euro per månad kan få tillgång till olika “Premium” -verktyg, till exempel mer exklusiva mönster, möjligheten att ladda ner i fullformat och mer. I mitt fall har jag bestämt mig för att testa den betalda planen, eftersom de ger oss 30 dagar gratis. Min idé är att skapa designen med alla Premium-alternativ och sedan avsluta prenumerationen, eftersom jag senare bara skulle ändra vissa saker i mallen, och jag skulle inte utnyttja alla premiumverktygen.

Anpassa din mall, spara den och ändra den

Plattformen låter oss snabbt skapa mönster bara genom att ändra text eller bilder. Mallarna är mycket väl anpassade, och på ungefär tio minuter har jag kunnat skapa en lämplig design för min webbplats, med den färgpalett jag använder, logotypen och typografin. Till vänster finns de olika alternativen för att ladda upp bilder, ändra typsnitt, former etc. Dessutom visar webben oss guiderna automatiskt för att kvadratera allt.

Ett av de mest intressanta alternativen jag har hittat är det vi kan inkludera länkarna i mallen. Så jag kan lägga till en knappformad ikon, infoga text och docka länken till hela artikeln. Canva tillåter oss att spara designen i olika format. Bland dem, PDF eller JPG. Förutom att spara mallen på själva plattformen för att använda den senare, så att du bara behöver ändra några saker varje vecka för att få de mest uppdaterade nyheterna.

Kort sagt, Canva är ett mycket bra alternativ för de användare som vill ha en grundläggande design för deras nyhetsbrev, logotyp, visitkort etc. Verktygen är väldigt enkla att använda och alternativen är mer än tillräckligt för enkla och minimalistiska mönster. Naturligtvis, även om det erbjuder mycket intressanta alternativ, kanske för en mer avancerad användare räcker det inte.

Relaterade artiklar

Back to top button