CalDigit Element Hub, Thunderbolt 4 USB4 Hub för PC och Mac –

CalDigit Element Hub

CalDigit kan sägas för närvarande vara en av de ledande tillverkarna när det gäller HUB-lösningar. Tillverkaren uppfinner inget nytt, men det är sant att dess produkter överträffar de flesta av nav och andra USB C-adaptrar på marknaden.

Främst för att det inte bara är produktionsadaptrar som gör att olika enheter kan kopplas till en dator via USB C-porten och i enlighet med USB 3.1-standarden eller liknande, utan också för att den också syftar till att stödja nya standarder. Specifikt är denna Element Hub designad för att dra fördel av Thunderbolt 4 och USB 4.

Det nya navet har totalt åtta anslutningar. , fyra av dem är Thunderbolt 4 / USB4, och de andra fyra är USB A. Med den första , överföringshastighet upp till 40 Gbps kan uppnås medan tvåan ligger kvar på 10 Gbps, vilket, trots att det är fyra gånger långsammare, är mer än tillräckligt för att ge hög prestanda med lagringsenheter.

Naturligtvis, med stöd för Thunderbolt4 / USB4, förbereder denna hubb sig för framtiden när denna typ av anslutning kommer att användas för alla typer av enheter, speciellt de som kräver hög bandbredd, till exempel, överför videosignal med en upplösning på 8K

Det vill säga om vi bara vill ansluta en skärm (även om det är en skärm), men med en bandbredd som går att styra, kan flera 4K-skärmar användas, kopplade till utrustningen senare via en enda kabel, så länge det har även en Thunderbolt 4 / USB4-anslutning. …

Tillsammans med möjligheten att köra UHD-skärmar är det nya navet också idealiskt för att ansluta högpresterande enheter. SSD-enheter och alla andra enheter som kan dra nytta av denna överföringshastighet.

Naturligtvis finns inte allt här, en av de stora fördelarna med Element Hub är dess storlek också. Med en mycket kompakt design, mindre än iPhone 12 så att du kan vänja dig vid idén, erbjuder Hub också en dubbelsidig design som säkerligen kommer att fånga uppmärksamheten hos de mest känsliga med denna estetiska sektion.

Sist men inte minst, detta nav kan ge effekt upp till 150W På så sätt kan du ladda de olika enheterna som är anslutna till den, eller använda dem sömlöst om de behöver extra kraft för bästa prestanda.

Element Hub, pris och tillgänglighet

Den nya Element Hub kostar 150 euro. men just nu online på grund av förbokning kostar bytet cirka 115 euro. Inte illa med tanke på typen av produkt, även om den logiskt sett inte erbjuder den mångsidighet som vi kan kalla den mest populära CalDigit TS3 Plus-modellen.

Det är en multifunktionell dockningsstation som är designad för att förse alla moderna datorer med alla anslutningar den behöver dagligen, upp till 15 som går från flera USB A-portar till USB C via ljud in och ut, HDMI-anslutning och till och med ett SD läsare.kort, vilket fortfarande är så användbart och praktiskt för många proffs och innehållsskapare.

Även om det gick att kombinera båda för att få det kit som du kan behöva i framtiden, kanske direkt. Problemet är att mellan navet och hamnen kommer du att förlora mycket pengar. För om Element Hub kostar runt 150 €, CalDigit TS3 Plus kostar 299,99 euro … Men jag sa att om du letar efter en mångsidig och kvalitetsprodukt, finns det inget som den här typen av lösning. Det finns också små USB C-hubbar där ute som kan hjälpa dig för runt 50 € dock.

Relaterade artiklar

Back to top button