Brottslingar förklarar hur de får iPhone-bankuppgifter –

Medan iPhones alltid har ansetts vara helt oemotståndlig hårdvara, är sanningen att de inte är det. Det finns mycket personlig data lagrad på iPhone, vilket är lättare att hämta än vi tror. Detta är något som mer än tydligt visades under polisinsatsen, under vilken gänget som stal en iPhone i Brasilien för att komma åt bankkonton togs isär. Vi kommer att berätta alla detaljer nedan.

Användarna själva lämnade det i facket

Folla de S. Paul Media rapporterade nyligen att polisen i São Paulo hade arresterat ett gäng som var involverat i att stjäla iPhone. Även om det skulle vara logiskt att tro att deras verkliga “affär” är att sälja dem för att få de pengar de är värda, är verkligheten en annan. Särskilt, tjuvarna själva förklarade hur de brutit mot enheternas säkerhet för att komma åt bankkonton. Även om det kan tyckas överväldigande komplicerat till en början, är sanningen att metoden som används är ganska enkel.

que hacer si mig encuentro un iphone perdido

Polischef Fabiano Barbeiro förklarade att de Jag behövde bara ett SIM-kort iPhone för att komma åt alla dina data. Detta tar helt bort behovet av en exploit, vilket skulle vara det mest logiska sättet att göra det. Men tjuvarna tog ut SIM-kortet från den stulna iPhonen och satte in den i en annan iPhone. Genom sociala nätverk var det möjligt att spåra användaren för att hitta e-post från ägarna till iPhone. Vanligtvis matchar detta e-postmeddelande från sociala nätverk Apple ID och återställer därför lösenord via ett telefonnummer.

När all denna information är tillgänglig kommer du också att ha åtkomst till lösenord lagrade i iCloud Keychain … Men detta var inte det enda sättet, eftersom tjuvarna själva förklarade att många människor lagrar lösenord i Notes-applikationen, precis som lösenorden på sina kort. Alla dessa användarskapade säkerhetshål gör denna grupp till en framgång.

Sätt att förhindra stöld av denna information

Som vi såg tidigare skapas hålet som dessa tjuvar använder för att komma åt personlig information av oss, användarna. För att undvika detta rekommenderas det alltid att ha olika sociala medier e-postmeddelanden som är offentliga och andra helt privata. Dessutom bör du aldrig lita på att skriva lösenord i digitala anteckningsböcker eller ens i opålitliga applikationer. Det lägger också till behovet av att ändra lösenord och verifieringssystem på de viktigaste tjänsterna.

simkort

Från Apple berättade de för brasiliansk media att de integrerar de nödvändiga verktygen för att ta bort all data från en stulen iPhone. De rekommenderar också använda ett virtuellt SIM-kort eller eSIM, eftersom det är mycket svårare att överföra till en annan enhet. Det är också möjligt att de har tillgång till mer sofistikerade verktyg för att låsa upp iPhone, men med all denna data måste du komma ihåg att du måste vara försiktig på Internet.

Relaterade artiklar

Back to top button