Brand hotar läger på Apples mark, företaget planerar ett prisvärt bostadsprojekt

En brand bröt ut på obebyggd mark som ägs av Apple i San Jose på onsdagen, vilket brände en husbil och äventyrade ett läger av hemlösa människor som bodde på fastigheten.

Branden finnas anmält justt efter noon på ett tomt lottet som förlades på hörnet av den nordliga först gatan och komponentbilturen, enligt. Brandmän reagerade och stoppade snabbt brandens spridning, sa Erica Ray, talesperson för brandkåren i San Jose.

Inga personskador rapporterades och skadorna var begränsade till en husbil och cirka fem hektar växtlighet. Orsaken till branden är i nuläget inte känd.

Händelsen uppmärksammade återigen den cirka 55 hektar stora tomten som hyser mellan 30 och 100 hemlösa. I juli var det outvecklade lapptäcket av markskiften nära Mineta San Jose International Airport i fokus för en avslöja som avslöjade att invånare i närliggande hemlösa kluster tar sig till Apples mark, föranledd av en “förbättrad sanering” av närliggande områden. Staden San Jose rensar ut markområden på uppdrag av Federal Aviation Administration.

Hemlösa invånare bor i träkonstruktioner och husbilar som den som förstördes i dagens brand och delar utrymme med uppskattningsvis 200 ton farligt skräp och skräp, rapporterar NBC:s Bay Area-filial.

“En del av oss gör en röra, som vi verkligen försöker städa upp just nu”, säger Robert, som bor i lägret. “Vi tackar Apple för att vi fick stanna här så länge de har gjort det. Vi försöker göra vårt bästa för att komma ut. Förhoppningsvis förstår de.”

Apple har inte försökt utvisa den hemlösa befolkningen, även om de för samtal med staden om en potentiell lösning. I ett uttalande till NBC idag sa en talesman för företaget att Apple planerar att tilldela en del av de 2,5 miljarder dollar som det öronmärkt för Kaliforniens bostadsbrist för att bygga långsiktigt prisvärda bostäder på marken.

Företaget har inte tillkännagett några planer för den stora tomten sedan förvärvet av den i en serie köp som går tillbaka till 2015.

Relaterade artiklar

Back to top button