BlueJeans videokonferenser lägger till Apple Health-delningsstöd

Verizons BlueJeans Telehealth-tjänst integreras med Apple Health-appen för att låta användare dela sina medicinska data som en del av deras virtuella hälsokonsultationer.

Den kommande iOS 15 introducerar redan möjligheten för individer att dela sina hälsodata. Men nu kan användare av BlueJeans Telehealth välja att få sin hälsodata delad med läkare och vårdgivare, via Apples hälsoapp.

“Med den nya Apple Health-appen och unika Televisit Tile kan patienter nu dela viss hälsodata med läkare och vårdgivare under deras BlueJeans Telehealth-besök”, säger medgrundaren Krish Ramakrishnan i ett blogginlägg.

“Att tillåta patienter att på ett säkert sätt dela specifika kategorier av hälsodata, inklusive hjärtfrekvens, sömn, fall och mer med sin leverantör under telehälsosamtal”, fortsätter Ramakrishnan, “BlueJeans Telehealth-integrationen med Apple Health-appen möjliggör mer informerade konversationer, samtidigt som ger patienter kontroll över vilken data de väljer att dela.”

Den nya hälsodelningstjänsten är inte exklusiv för iPhone-användare, men Ramakrishnan säger att Apples app låter människor styra vad de gör och inte vill dela.

“För de som går med från en iPhone, tillåter integration med Apple Health-appen patienter att dela vissa kategorier av sina personliga hälsodata – inklusive hjärtfrekvens, EKG, sömn, stegräkning, fall och mobilitetsdata – direkt i BlueJeans Telehealth-appen, ” han säger.

Den BlueJeans Telehealth-appen finns på iOS och data synkroniseras mellan den och Apple Health.

Relaterade artiklar

Back to top button