Blogger hackar framgångsrikt Jaguar I-Pace elbil i HomeKit –

En hemautomationsbloggare har lyckats lägga till ett Jaguar I-Pace elfordon till en HomeKit-installation, vilket gör att flera bilfunktioner kan styras av systemet.

Genom att integrera en HomeBridge-plugin i Jaguars InControl API kunde Siobhan Ellis skapa ett system som gör att bilen kan övervakas, kontrolleras och automatiseras.

Inställningen gör att grundläggande data som laddningsnivåer och aktuell innertemperatur kan läsas i HomeKit. Ellis kan också skicka kommandon till fordonet, inklusive ett kommando för att börja ladda batteriet.

Kredit: Siobhan Ellis

Kredit: Siobhan Ellis

Det finns också möjligheter till automatisering. Ellis påpekar att systemet automatiskt kan förkonditionera en bil baserat på kalenderhändelser. Systemet kan även automatiskt låsa upp fordonet på morgonen.

Som bloggaren påpekar kräver systemet en hel del manuell konfiguration, men vissa brister övervanns med maskinvarumanipulation. Ellis lade till trådlös CarPlay genom en CPLAY2air-adapter och installerade en MagSafe-laddare på instrumentbrädan för att ladda en iPhone.

Kredit: Siobhan Ellis

Kredit: Siobhan Ellis

Det är inte ett plug-and-play-system, men blogginlägget, som först sågs av , visar hur användbart det kan vara att lägga till ett fordon till HomeKit.

Även om Apple eller fordonstillverkare inte officiellt har presenterat bilautomatisering via HomeKit, finns det vissa tecken på att det kan bli en vanlig lösning i framtiden. Apple arbetar på en ny CarKey-funktion och har nära samarbetat med biltillverkare som BMW och Porsche för att ge Apple-funktionalitet till fler fordon.

Relaterade artiklar

Back to top button