Blackmagic Pocket Cinema 6K Pro Nyheter och priser –

En intressant upprepning av Pocket Cinema 6K

Vid ett event som tidigare annonserats av Blackmagic och där de redan har indikerat att det kommer att finnas uppdateringar relaterade till ATEM Mini-familjen av produkter och deras kameror, var det denna sista kategori som lämnade den mest intressanta nyheten: ny Pocket Cinema Camera 6K Pro

Den här nya medlemmen i Pocket Cinema-kamerafamiljen är i princip densamma som vi redan visste, men med några ändringar gjorda som förtjänar det efternamnet eller Pro-kvalifikationen. Men om du är dedikerad till videon och vill lära dig mer om den, är det bättre att vi gör det bit för bit.

Basen, det vill säga sensorn som används, är identisk med den för den tidigare modellen. Blackmagic har inte varit knepigt här, har inte gjort några ändringar och fortsätter att erbjuda samma sensor som kan fånga video med en maximal 6K-upplösning. Den stöder också samma vetenskap om färg som älskas av de som har arbetat med kameran och dess redigeringsprogram Davinci Resolve.

Så när du tänker på att det i princip är samma som sin föregångare, varför kallar de det för Pro? Tja, till att börja med, vad proffsen skulle älska att höra: batteribyte.

Om tidigare Pocket Cinema 6K använde Canon LP-E6 batteri , nu detta använder Sony NP-F570-batterier som ger bäst prestanda. För om Blackmagic har kritiserats för något så är det att autonomi med inbyggda batterier ibland har varit löjligt och belastat många fotograferingar där det är mycket mer hanterbart. borriggar letade efter, och inte de med externa batterier, vilket i slutändan gjorde satsen väldigt krånglig. Fast det ska också erkännas att det var så kamerans möjligheter utnyttjades på bästa möjliga sätt.

En annan intressant nyhet är ny vikbar pekskärm och en elektronisk sökare som tillval. Om du har sett tidigare Pocket Cinema-modeller vet du att skärmen har fixats. Nu ser det ut som skärmar som till och med Sony ZV-1 eller senare A7S III eller A7C använde märket. Det vill säga att de går att fälla ihop så att du kan fota med kameran på kortare avstånd utan att förlora möjligheten att se hur ramen ser ut på skärmen.

Tillsammans med denna skärmändring finns det också val av elektronisk sökare vilket i situationer där det är svårt att titta på skärmen (inspelning i starkt solljus) kommer att förbättra uppfattningen och ge bättre överblick över flygplanet. Återigen kommer det också att bli väldigt intressant att spela in med minimal utrustning.

Bara detta är värt det, för när det gäller formfaktor är de väldigt lika, liksom praktiskt taget i läge och tillgång till olika kontroller. Det finns dock ytterligare en nyhet: ND-filter är inbyggda i kameran.

Användningen av ett ND-filter används vanligtvis bara i filmkameror av en viss nivå. Pocket, om den strävar efter att betraktas som en professionell filmkamera, är det vettigt att den erbjuder dem också. Så när du fotograferar i starkt ljus eller när du vill öppna upp objektivet så mycket som möjligt kan du göra det och använda dessa ND-filter för att styra ljuset som träffar sensorn. Mycket hjälpsam, förstås. Och den har fyra positioner: inget filter och sedan 2, 4 och 6 stegs filter

Tillsammans med allt detta två mini XLR-kontakter för inspelning av två separata ljudspår och ytterligare en uppsättning egenskaper som den delar med den tidigare modellen, och det är detta som ökar värdet och intresset för denna kamera från videoindustrin. på ett mer professionellt sätt.

Hur mycket kostar nya Pocket Cinema 6K Pro?

Priset på Blackmagic-kameror har alltid varit intressant med tanke på deras kapacitet och konkurrenternas. Kvalificerad för vetenskapen om färg, RAW-inspelning just nu och en mängd andra funktioner var värda varenda krona. Fast senare fick jag köpa en serie tillbehör för att jag skulle kunna klämma in den till fullo.

nya Pocket Cinema 6K Pro ser fortfarande lika bra ut. Dess pris har stigit med cirka fyrahundra euro jämfört med 6K hittills. blir cirka 2 500 euro … Men utan att kunna bevisa det är det klart att proffs kommer att fortsätta att snabbt få tillbaka det priset.

Det du mer behöver tänka på är om det kompenserar för det eller inte. ny valfri tittare, dess pris är cirka 500 euro och eftersom du spenderar samma summa kompenseras den externa inspelaren mer. Men detta är redan ett personligt beslut, och alla vet förmodligen hur man gör det.

Om du vill se hela presentationsvideon, såväl som den nya ATEM Mini Extreme med åtta HDMI-kontakter och en rad ytterligare funktioner som överträffar och förbättrar vad vi såg i ATEM Mini Pro ISO som vi analyserade, fortsätt.