BlackBerry Mercury har redan Nougat enligt Geekbench och möjligen ett “autentiserings”-tangentbord (uppdaterat)

Note: We hope you enjoy reading this article: BlackBerry Mercury har redan Nougat enligt Geekbench och möjligen ett “autentiserings”-tangentbord (uppdaterat)

Nästa Android-smartphone Björnbärhittills kallad Mercury, förväntas vara en 4,5 tum HD med 3:2 bildförhållande och SoC Qualcomm Snapdragon 625tillsammans med 3 GB RAM, 32 GB internminneoch med kameror från 18 och 8 megapixlar, respektive bakom och framför; alla drivs av en 3 400 mAh batteri och med Nougat förinstallerat. Varför denna sammanfattning? För det var ett tag sedan vi pratade om det och så kommer du att komma förberedd för nästa stycke.

Faktum är att en BlackBerry-smarttelefon dök upp på Geekbench, med modellnummer BBB100-1, medan den senaste DTEK60 är BBA100-1. Bortsett från numrering är detta en enhet med Snapdragon 625, 3 GB RAM och Android 7.0 Nougat ombord. Märker du en viss likhet? Faktum är att i avsaknad av ytterligare modeller på kort sikt är det svårt att inte peka finger åt Merkurius, och kanske är detta inte den enda ledtråden till dess förestående ankomst.

Ett nytt BlackBerry-patent, som går tillbaka till den 13 oktober, illustrerar några tangentbordsbaserade autentiseringsmetoder: pratar inte precis om fingeravtrycksläsare ingår i det senare, även om det dock inte ska uteslutas, utan snarare genom svep och tangentkombinationer som ska användas istället för det klassiska alfanumeriska lösenordet för inloggning.

Mercury är tänkt att vara utrustad med ett tangentbord (vilket förklarar bildförhållandet och skärmstorleken), och detta patent kan ha skräddarsytts just för honom.

För tillfället återstår bara hypoteser, men allt som allt mycket rimliga. Om du är nyfiken, nedan är ett utdrag ur patentet som försöker förklara hur denna autentiseringsmetod kan fungera.

Abstrakt: För en datorenhet som använder ett beröringskänsligt tangentbord, kan autentisering involvera att illustrera, för den elektroniska anordningen, kunskap om en lagrad hemlighet genom att tillhandahålla inmatning, åtminstone delvis, via det beröringskänsliga tangentbordet. Inmatningen kan vara i form av svep enbart eller i kombination med knapptryckningar. Vidare kan svepningarna och knapptryckningarna vara associerade med en speciell region av det beröringskänsliga tangentbordet.

Fält: Föreliggande ansökan hänför sig generellt till autentisering för åtkomst till en anordning och, mer specifikt, till autentisering med användning av ett beröringskänsligt tangentbord.

Bakgrund: När varje generation av smartphones blir viktigare för enskilda användares vardag, blir skyddet av den ofta känsliga informationen på en smartphone allt viktigare.

Sådant skydd tillhandahålls vanligtvis genom att säkra en smartphone med en eller flera former av autentisering. Det vill säga, en användare måste framgångsrikt slutföra en autentiseringsprocess för att få åtkomst till smartphonen.

Tidiga autentiseringsprocesser involverade att ange ett numeriskt lösenord. Senare tillförde alfanumeriska lösenord en viss komplexitet och gjorde, utan tvekan, lösenord mer minnesvärda. I ytterligare avancerade autentiseringsprocesser presenterar en smartphone en bild och att slutföra en autentiseringsprocess innebär att man sveper med ett finger mellan flera punkter på bilden.

Situationer som kräver autentisering kan innefatta att möjliggöra åtkomst till en fysisk plats eller tillåta användning av ett kredit-/betalkort eller liknande instrument. Lösenord är vanligtvis alfanumeriska strängar eller sekvenser som anges på ett tangentbord. Grafiska autentiseringssystem, där lösenord består av grafiska komponenter, finns också.

Uppdatering: BlackBerry Mercury var seende också på GFXBenchsom bekräftar specifikationerna som rapporterades i början av artikeln, förutom den bakre kameran, istället indikerad av 12 megapixlar. Lita inte på skärmens diagonal, helt klart ett riktmärke, men dess upplösning bör vara rätt: 1 080 x 1 620 pixlarmed ett bildförhållande på 3:2, som redan nämnts.

Uppdatering 19/10/2016: kollegorna till BlackBerry Italia har publicerat vad som borde vara en av reklambilderna på BlackBerry Mercury, vilket bekräftar en fingeravtrycksläsare integrerad i mellanslagstangenten, men lanseringen verkar inte vara nära förestående; i själva verket talar vi om februari 2017.

Relaterade artiklar

Back to top button