Blå skärm, BSOD, svart på Windows 11 –

BSOD har funnits med oss ​​sedan de första versionerna av operativsystemet. Visst är det sant att allt färre operativsystem dyker upp, och de ses inte längre lika ofta som till exempel under Windows 95 eller Windows Mes era. Dessutom har Microsoft en blue screen of death variant som istället för blå grön … Det här är den som visas i Windows 10 insiderversioner för att skilja de kritiska felen i dessa testversioner från slutanvändarnas.

Nu när vi har Windows 11 bland oss ​​har användarna börjat analysera alla förändringar som företagets nya operativsystem medför. Och en av de mest nyfikna – ändra till BSOD eftersom bokstaven B inte längre motsvarar “blå” (blå), utan ändras nu till “svart”.

Windows 11 black screen of death

YouTube-användaren Martin Nobel förklarade hur man tvingar fram en skärmdump i Windows 11, trots de skydds- och återställningsåtgärder som operativsystemet har. Efter att ha tagit bort en systemkritisk körbar fil (smss.exe) och startat om datorn visar systemet ett kritiskt fel. Men som vi kan se ser det inte längre blått eller grönt ut, som det kan se ut när det är en Insider-samling. Om inte, så detta är nu svart.

Pantallazo Negro Windows 11

Som du kan se är innehållet i skärmdumpen detsamma som alltid. Vi ser ett meddelande som talar om för oss att ett kritiskt fel har inträffat och att information samlas in om vem som orsakade felet, och en QR-kod som gör att vi direkt kan kontakta Microsofts support för att försöka lösa problemet. Och inte typiskt sorgset ansikte saknas på skärmen. Den enda skillnaden är bakgrundsfärgen.

Kan fortfarande ändras

Det är för närvarande omöjligt att veta om den blå skärmen för alla kommer att ändras när Windows 11 släpps, eller bara tillfällig förändring. Det är vettigt om vi tar hänsyn till att de blå BSOD:erna är för de slutliga versionerna av Windows och GSOD (grön) är för Windows 10 Insider. Således kommer den svarta skärmen att skilja sig från andra genom att den motsvarar Windows 11-versionen.

Vilken färg det än är är det bäst att hitta så lite som möjligt.

Relaterade artiklar

Back to top button