Bixby-knappen kan äntligen inaktiveras, åtminstone delvis (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Bixby-knappen kan äntligen inaktiveras, åtminstone delvis (foto)

De Bixby-knapp det har länge varit korsningen mellan Galaxy S8 och S8+, särskilt i länder där Samsungs röstassistent inte var tillgänglig från början. Men saker och ting förändras med den senaste appuppdateringen, redan tillgänglig på Galaxy Apps, som låter dig inaktivera den ökända nyckeln. Åtminstone delvis.

Faktum är att vi påminner om att Bixby-knappen har två funktioner: med ett kort tryck startar den Bixby hem, Samsungs innehålls- och tjänsteaggregator, medan ett långt tryck startar själva röstassistenten. Uppdateringen i fråga låter dig sedan göra det inaktivera det första alternativet, vilket är det mest irriterande, eftersom det är den som oavsiktligt kan väcka smarttelefonen, även när skärmen är avstängd. Med en långvarigt tryck istället för nyckeln i fråga kommer du alltid att starta röstassistenten, och för nu det finns inget sätt att förhindra denna andra funktion.

För att inaktivera den här knappen startar du bara Bixby home och trycker på kugghjulet högst upp, eller alternativt går du till appinställningarna där du hittar ett dedikerat objekt, som visas i bilderna nedan.

Medan ett långt tryck knappast kan vara det olyckligtrots allt är det okej, men vi skulle vara nyfikna på att veta hur många av er regelbundet (eller inte) använder Bixby, nu när den är tillgänglig från oss (dock endast på engelska). (Och något säger oss att svaret är: “få”.)

Relaterade artiklar

Back to top button