Billie Eilish och Apple Music slår sig samman om kortfilmen Spatial Audio

En kortfilm gjord av Apple Music marknadsför sin nya Spatial Audio med Dolby Atmos-funktion med hjälp av Billie Eilishs nya album, “Happier Than Ever”.

Den 90 sekunder långa kortfilmen är bland en grupp korta intervjuklipp som marknadsför albumet. Apples marknadsföringspress för Spatial Audio i Apple Music har sett många korta annonser och utvalda spellistor på tjänsten.

Eilish delade den eklektiska videon på sin personliga YouTube den 11 augusti. Kortfilmen visar Billie Eilish gå genom rum fyllda med speglar, medan hennes andra jag ekar hennes röst.

Billie Eilish vann Apples globala artist of the year 2019 och har varit flitigt med på tjänsten sedan dess. Hon var också en tidig användare av de nya formaten som introducerades av Apple när de lanserades i juni.

Förvirrande nog hänvisar Apple fortfarande till Dolby Atmos och Spatial Audio nästan omväxlande. Till exempel nämner videons titel Spatial Audio, medan själva videon nämner Dolby Atmos.

Detta är inte av misstag, eftersom Dolby Atmos är nyckeln i “surround”-effekten som tillhandahålls av Spatial Audio. Apples marknadsföring kring de två teknologierna har dock gjort vissa användare förvirrade över vad det betyder.

Albumet är formaterat för Dolby Atmos, och detta kan noteras av tecknet under albumet i Apple Music. Spatial Audio är teknik som används när man lyssnar på AirPods Pro och AirPods Max för att simulera head-tracked surroundljud.

Relaterade artiklar

Back to top button